Hoppa till sidans innehåll

Nytt streaming-avtal

24 AUG 2020 13:12
Svenska Bowlingförbundet och SBHF är överens om ett avtal gällande rättigheterna att sända Världens bästa liga. Alla sändningar samlas på bowlingtv.se. - Det här gör vi för våra föreningar och alla som är intresserade av bowling, säger Peter Hodor.
  • Skapad: 24 AUG 2020 13:12

Svenska bowlinghallars förbund har genom ett överenskommet avtal med Svenska Bowlingförbundet anskaffat sig rättigheterna att sända den unika svenska bowlingligan. Avtalet innebär att SBHF äger rättigheterna till att streama liga-matcher, vilket de kommer göra via sin plattform bowlingtv.se. Förhoppningen är att intresset att se livesänd bowling ska öka och locka fler sponsorer till sporten.
- Vi tror att det här är bästa vägen att gå just nu. SBHF ligger långt fram i den här frågan och därför ser vi detta som det bästa sättet att få igång det här, säger Peter Hodor, Generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet.

För SBHF handlar avtalet om att få möjligheten att starta upp livesändning av bowlingmatcher i en större skala, på en samlad plats, för att i slutändan locka fler kunder till sina bowlinghallar.
- Målsättningen är att samla all bowling på ett ställe. Grunden i det hela, för bowlingföretagarna, är inte att tjäna pengar på sändningarna. Vi ser ett värde för hallarna att öka intresset helt enkelt, säger Daniel Rönnbäck, ordförande i Bowlingföretagarna / Sveriges bowlinghallars förbund och fortsätter:
- Det finns ett behov att få till det här, men det har inte funnits muskler att göra det. Det krävs en ekonomisk satsning och vi vill inte ta det från sporten bowling. Det här är någonting vi vill starta igång och sedan när det är lite mer självfinansierat lämna över det till sporten igen, för det kommer finnas intäktsmöjligheter som inte funnits tidigare när man visar att det är ganska många som vill titta på bowling, säger Daniel Rönnbäck.

Avtalet löper över två år till att börja med och för SBHF är detta ett långsiktigt projekt där man är överens med Svenska Bowlingförbundet att bowlingföreningarna ska ta del av de pengar som i framtiden kan genereras.
- Det går tillbaka till föreningarna. Det här är ingenting som förbundet ska tjäna pengar på utan pengarna ska gå tillbaka till våra medlemmar. Det här gör vi för våra föreningar, för alla bowlingintresserade och för att vi ska ha en aktiv idrott. Det är medlemsnytta helt enkelt, säger Peter Hodor.

Alla Elitserie-matcher, både i Världens bästa liga för herrar och damer, ska sändas live på Bowlingtv.se från och med januari 2021, det är målet som SBHF har satt upp, till att börja med. Allsvenskan kommer att få egna sidor samtidigt som även de lägre serierna har möjlighet att visa upp sig på plattformen.
- Alla kommer få möjlighet att sända på Bowling-TV. De som redan har utrustning och sänder på Youtube och Facebook, de kommer kunna använda samma utrustning och sända på Bowling-TV. Vem som helst ska kunna sända med integrerad scoring. Det är några data-hackers har löst det tidigare, men även de som inte har speciellt mycket datorkunskap ska kunna göra det. Vi kommer dessutom att se till att det finns utrustning som är billig för de som behöver köpa in det för att sända, säger Daniel Rönnbäck.

Det finns ytterligare fördelar med att samla all bowling på ett ställe, och inte ha det på andra kanaler.
- Fördelen med Youtube och Facebook är att det är lätt att nå ut, men du äger inte innehållet på samma sätt och kan inte få sponsorer. Du tappar alla ekonomiska fördelar som du kan få, säger Daniel Rönnbäck och siktar på framtiden:
- Det här är dock ingenting som kommer ske över en säsong utan det är ett långsiktigt arbete, säger han.  

 

Ett utskick med mer information har gått ut till alla föreningen.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info