Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Världstouren till Sverige!

Världstouren till Sverige!

För första gången någonsin spelas en tävling på World Bowling Tour i Sverige. Lucky Larsen Masters spelas under augusti i Malmö och kommer ha en prissumma på nästan en miljon kronor!
- Vi har saknat en världstävling länge nu, säger Martin Larsen.

I dag avslöjades det att Sverige för första gången någonsin ska stå värd för en tävling på världstouren: World Bowling Tour. Tävlingen kommer heta Lucky Larsen Masters och spelas i Malmö under augusti månad med TV-sänd final den 27 augusti.
- Häftigt att man har kommit så pass långt att man vill uppkalla en tävling efter en, säger Martin Larsen.

Att tävlingen heter just Lucky Larsen Masters är ingen slump. Arrangörerna, Daniel Rönnbäck från Boden och Hampus Torstensson från Kungälv har haft med landslagsstjärnan genom hela processen.
- Martin är ett respekterat namn i bowlingvärlden och hans medverkan kommer garanterat att hjälpa till att få hit de bästa i världen, säger Hampus Torstensson.

Ett förstapris på 160 000 svenska kronor och totalt nästan en miljon i prispengar borde locka många av bowlarna i den yppersta världseliten till Malmö och Sverige.
- Med de pengarna är det jämförtbart med Eurochallenge, Ballmaster och mellanösterntävlingarna. Jag hade tyckt att det var tillräckligt för att åka, säger Martin Larsen.

Den 14e augusti kommer kvalet över sex serier att starta på Baltiska bowlinghallen i Malmö. Priset för en start kommer vara mellan 800 och 1800 kr. Kvalet fortsätter sedan till den 25e.
- Malmö är bra på så sätt att det är lätt att komma till med Kastrup och så vidare. Att sedan Kulladal med Mats Lunderquist i spetsen är med, som har koll på saker, det känns tryggt, säger Martin Larsen som bidrar mycket till hur den sportsliga biten kommer att se ut:
- Ska jag ha mitt namn på den så vill jag ha någonting att säga till om när det gäller format, prisfördelning, banor och sådant. När man har bowlat så länge som jag har så vet man ungefär vad man brukar gnälla på och vad vi bör tänka på, säger han.

Målet är att Lucky Larsen Masters ska bli en återkommande tävling som inte bara räknas som en tävling på världstouren utan även som en tävling på den amerikanska proffstouren. Men om det händer i år eller till nästa år är för tidigt att säga. Det arrangörerna vet är att det är dags för en sådan här tävling nu.
- Det känns rätt i tiden med den publiciteten vi har haft med Jesper Svensson pris på Idrottsgalan, systrarna Wegner med den media de har fått för sina framgångar och min ledning i världstouren. Vi kan inte hoppas på mer publicitet. Dessutom har vi då ett stundande gemensamt VM. Timingen känns helt rätt. Sen får framtiden utvisa om det är så, säger Martin Larsen förhoppningsfullt.