Hoppa till sidans innehåll

Världsmästare på varje banpar

07 MAJ 2018 13:00
Till helgen är det äntligen dags för Världens bästa slutspel på Baltiska i Malmö. Här på Swebowl kommer vi att presentera de lag som slåss om SM-gulden, först ut: IS Göta: - Det är få förunnat att ha världsmästare på varje banpar, säger Martin Blixt
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2018 15:42

Tack vare 10 segrar, 3 oavgjorda och bara 3 förluster låg IS Göta tvåa i Världens bästa liga, den här säsong, hela vägen fram till mars månad. Det gjorde att, trots bara 1 seger på seriens 6 sista matcher, lyckades laget ta sig vidare till sitt första slutspel på över tio år.
- Vi fortsätter på den planen vi har och har haft under hela säsongen, säger Martin Blixt i IS Göta.

En del av planen inför slutspelet, som går i Malmö 11 - 13 maj, är att utnyttja närheten till slutspelsarenan. Det tar under en timme att köra från Olympia bowling till slutspelsarenan: Baltiska Bowlinghallen.
- Vi har ganska nära till Malmö så vi kommer spendera mycket tid där. Vi vet inte ännu vad det blir för profil men det är ingen nackdel att träna där. Vi försöker använda alla fördelar vi kan, säger Martin Blixt.

André LindbergNågonting som är en unik fördel för Göta är att de har möjligheten att sätta en världsmästare som avslutare i varje av de fyra banpar de ställer på banorna. 
- Vi har valt att ha rutinerade avslutningsgubbar i varje par, det har väl visat sig vara rätt taktik så här långt. Det är få förunnat att ha världsmästare på varje banpar, säger den tripple världsmästaren från 1999 och 2003 Martin Blixt som spelar som ”tvåa” i par med den 18 år yngre vänsterliraren André Lindberg.

Med den danske världsmästaren i 3-manna Frederick Öhrgaard och de två världsmästarna i dubbel från 2010: Mathias Årup och Martin Paulsson är det en imponerande uppställning som kan stötta de yngre spelarna som är på väg upp i sina karriärer.
- Det får de yngre bowlarna att slappna av och känna sig trygga. De vet att det finns någon som styr upp det om det skulle behövas, säger Martin Blixt.

Flera av de yngre spelarna i laget: André Lindberg, som blev uttagen i Elitserieföreningens Drömåtta för den här säsongen, Rasmus Jacobsson Edvall och Robin Persson, som blivit uttagen i Team Sweden, som exempel, har utvecklats massor de senaste åren. En stor del i detta har tränaren Amanda Andersson.
- Hon har varit jätteviktig för alla, men framförallt för de som är på väg upp, att de har fått kontinuerlig tränarhjälp, det syns ju. Det är många som har tagit ett steg till i sin utveckling under detta året. Det syns både i A-laget och farmar-laget, säger Martin Blixt.

Med de rutinerade rävarna bredvid sig ska nu de yngre spelarna göra sitt första slutspel. En händelse som för många kan vara, näst intill, överväldigande. Men det är ingenting som oroar Martin Blixt.
- Alla har varit på ett slutspel och vet vilken stämning det är, så det blir ingenting nytt för dem på så sätt. Det nya blir att de står på banorna och blir hejade på istället för att heja på någon. Jag hoppas att det blir en fantastisk upplevelse för dem och att de kan njuta av att stå på banorna, den känslan är magisk, säger han.

Oavsett hur det går för Göta i sitt första slutspel på länge kommer det att vara 47-årige Martin Blixts sista matcher i svensk Elitbowling.
- Det kommer jag inte att tänka på, jag ska njuta av att spela slutspel igen. När det sedan är klart, då kommer det säkert att kännas konstigt. Jag kommer fortfarande vara kvar och sitter i Styrelsen och sådant, men jag kommer inte stå på banorna nästa säsong, säger Martin Blixt.

IS Göta

IS Göta kommer till Världens bästa slutspel utan att ha vunnit en slutspelsmatch.De har spelat en oavgjort och förlorat två, men det hoppas Martin Blixt att de kommer ändra på i år. 
- Vi har aldrig varit bättre än vad vi är i dag. Gör vi det vi ska kommer den statistiken att ändras. Vi åker dit för att vinna, säger Martin Blixt.

Truppen till Slutspelet: 
André Lindberg
Martin Blixt (VM Guld i lag 2003 och i lag och dubbel 1999)
Robin Persson
Mathias Årup (VM Guld i dubbel 2010)
Rasmus Green
Johan Danielsson
Karl Wahlgren
Rasmus Edvall
Martin Paulsson (VM Guld i dubbel 2010)
Frederik Öhrgaard (VM Guld i 3-manna 2014)

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info