Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Ta chansen att bli bäst i Sverige – anmälan till SM öppnar idag

Ta chansen att bli bäst i Sverige – anmälan till SM öppnar idag

Svenska mästerskapen i Bowling och Bowl4joy i Vårby är en vanlig kombination. Ett tiotal SM har spelats i stockholmsförorten under de senaste 15 åren. Nu öppnar anmälan till årets tävlingar.
- Vi brinner för att arrangera SM, säger Kai Hänninen.

Idag, torsdag, öppnar anmälan till årets individuella SM som spelas, på Bowl4joy i Vårby utanför Stockholm, under våren. Arrangör är Djurgårdens IF som dessutom firar 100 år i år, någonting de, bland annat, firar med att spela klubbmästerskap den 14e april.
- Då är det på dagen ett hundra år sedan Djurgårdens IF:s bowlingsektion startades, säger Kai Hänninen i Djurgårdens IF som också är SM-ansvarig på Vårby bowling.

Eftersom arrangörsföreningen firar ett hundra år kommer siffran 100 att gå igenom tävlingarna som ett tema och precis som 2009 kommer det spelas en insatstävling där arrangören garanterar 100 000 kronor i förstapris. Där gäller 100% av hcp , dock bara upp till, 100 poäng per serie, såklart. Första SM-starten går den 16 mars, då har du chansen att betala 100 kr för att vara med i insatstävlingen.
- Inbjudan är uppe, hemsidan är uppe, anmälan är uppe. Vi är i fas, säger Kai Hänninen.

Sedan följer 43 starter under våren fram till den 30e maj när de tre sista starterna spelas. Därmed finns det många platser att anmäla sig till och arrangören hoppas nå fyrsiffrigt antal deltagare i de 31 olika klasserna. Precis som de senaste åren kan du vinna SM-guld i din åldersklass.
- Vi hoppas kunna ha 1000 deltagare, det är målet. Redan nu är nästan 200 spelare föranmälda och DIF är uppe i 40 anmälda, säger Kai Hänninen.

En av de saker som Vårby och Djurgården har gjort för att locka deltagare till SM är att de har ordnat så att alla som spelar SM får rabatt på kryssningar med Viking Line.
- Det är alltid kul att göra någonting som är bra. Det är väl därför man får göra om det, säger Kai Hänninen om att få arrangera SM.
- Sedan får väl vi göra det ibland för att ingen annan vill, fortsätter han.

Ett tiotal svenska mästerskap har de senaste femton åren spelats på Vårby. Ett bevis på att Vårby, Djurgården och Kai Hänninen tycker om att arrangera SM.
- Barnkalas och nöjes-bowling är kul. Men för den som håller på med bowling så är det fantastiskt med tävlingsbowling. Det är tävlingarna som är roligast och SM ska vara kronan på verket, säger han.

Idag öppnar anmälan där du kan anmäla ditt intresse för att visa att du är bäst i Sverige. Oavsett om du vill tävla mot de största stjärnorna i Elit-klassen där finalen går under SM-veckan i början på juli, i Malmö. Eller om du ska spela någon av de andra, åldersindelade klasserna där finalerna går i juni.
- Finalerna spelar under nationalsdagshelgen där vi utnyttjar klämdagen där, fredagen den sjunde, säger Kai Hänninen.

All information du behöver finns i SM-foldern och anmälan öppnar idag. Anmäl dig. Ta chansen att vara bäst i Sverige!