Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Stureby kommer med självförtroende

Stureby kommer med självförtroende

Stockholmslaget Stureby BK vann sitt första och enda SM-guld 2012 i Jönköping. Det här året får de en ny chans, och de har under säsongen slagit alla de andra utmanarna och SM-guldet.
- Det ger oss mer självförtroende, säger Jimmy Wogel.

För fem år sedan tog Stureby BK sitt första och, hittills, enda SM-guld när de slog ett favorittippat Team Pergamon med 3-2 i en avgörande skiljeserie. Precis som i år spelades det slutspelet i Jönköping. Några av de som var med då är med den här gången också, året Stjärnskott i Elitserien: Jimmy Wogel är inte en av dem.
- Vi har en härlig blandning i laget, vi har ett par som gör debut i slutspelet och några som har tagit SM-guld tidigare, säger han.

Jimmy WogelMen även om spelare som Dennis Eklund, Erik Andersin, Stefan Löfström, Max Ornered och Tommy Wendel har försökt att beskriva hur det är att spela Världens bästa slutspel så går det inte.
- Även om det går att förbereda sig så går det inte att förbereda sig, säger Jimmy Wogel,
- Har man inte varit med om det så går det inte att förklara. Det är en helt annan helg än de andra ”vanliga” helgerna. På de första slagen kommer det nog kittla till lite extra i magen, säger han.

Att serietrean ”Sturpen” har vunnit i arenan tidigare är en av de saker som ger laget självförtroende. Någonting som enligt Jimmy Wogel är väldigt viktigt för laget.
- Vi har många självförtroendespelare så det gäller att ha bra självförtroende, säger 25-åringen.

En av de saker som ger laget från Högdalen tro på sig själva är att de har slagit alla de tre andra slutspelslagen under säsongen. De slog BK Jösse med 12-6 på hemmaplan, semifinalmotståndaren Pergamon med 13-6 och de regerande svenska mästarna Team Clan med 14-6 på neutral plan.
- Vetskapen att vi kan slå vilket lag som helst ger oss självförtroende. Skulle vi ta oss till en final är det skönt att ha i ryggraden att vi har spöat det laget, oavsett vilket det är, säger Jimmy Wogel.

Stockholmarnas motståndare i semifinalen Team Pergamon har vunnit SM-guld 10 Sturebys finska stjärna: Sanntu Tahvanainenav de senaste 14 åren och måste ses som favoriter. Men det är inte Stureby emot.
- De vill säkert vara favoriter och lägga det oket på sig, då får de gärna göra det. Vi ska göra en bra match så får de försöka slå oss. Gör vi en bra match måste de också göra en jäkligt bra match för att vinna, säger Jimmy Wogel.

Stureby BK har laddat och tränat inför den kommande helgen under flera veckor nu. Fokus har legat på spärrspel och banläsning.
- Vi har tränat rätt. Vi har inte stått 6-7 timmar om dagen och nött. Vi har fokuserat på de bitar vi kan fokusera på: spärrspel och hur vi ska attackera banan, spelförflyttningar. Så att vi är beredda på att det sker saker på banan under matcherna, säger Jimmy Wogel och menar att de har koll på de nya profilerna.
- Vi känner att vi har en bra bild av hur det kommer att se ut. Vi är redo på båda profilerna, det är ingenting som skrämmer oss, säger han.

På fredag ska Stureby BK ge sig i kast med Team Pergamon om en plats i SM-finalen för 8-mannalag i Jönköping. En arena där laget tog sitt senaste SM-guld, det är sådant som ger självförtroende.
- Man skulle vilja slå på snabbspolningen nu så vi kan komma igång, säger Jimmy Wogel, Stureby BK. .

Stureby BK, Stockholm, 1 SM-guld

Matcher:
Fredag 17:00: Team Pergamon – Stureby BK
Lördag 09:00: Stureby BK – Team Pergamon
Lördag 15:40: Team Pergamon – Stureby BK (eventuell tredje match)

Trupp:
Jimmy Wogel, Dennis Eklund, Erik Andersin, Tommy Wendel, Jerry Wogel, Max Ornered, Santtu Tahvanainen, Stefan Löfström, Kim Jonasson, Christopher Eklund, Sebastian Ekedahl och Lars Englund.