Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Spader Dam: ”Guldet ska hem till Skåne igen”

Spader Dam: ”Guldet ska hem till Skåne igen”

Efter finalförlusten förra året har Spader Dam bara förlorat en match under säsongen och siktar nu på att återta SM-guldet på Slutspelet till helgen.
- En av våra bästa säsonger, hittills, säger Cajsa Wegner.

De mesta mästarinnorna Spader Dam från Helsingborg vann SM-guld i 8-manna 2016 och 2017 men förra året förlorade de SM-finalen mot ärkerivalerna Team X-Calibur från Partille. I år vill dock skånskorna återta Aminoffs pokal.
- Jag tror att vi är lite extra sugna att vinna med tanke på hur det gick förra året, säger Spader Dams landslagsstjärna Cajsa Wegner.

Av 21 matcher under årets säsong har Spader Dam vunnit 20, enda plumpen var en hemmaförlust mot B-K Eva i november. Annars har Cajsa Wegner och hennes lagkamrater imponerat storligen, med bland annat två segrar över de regerande svenska mästarinnorna.
- Jag tror att vi kan sammanfatta det som en av våra bästa säsonger, hittills. Vi har inte behövt kämpa så mycket, men när vi väl har behövt kämpa har vi satt våra slag. En bra säsong, bra, härlig energi i laget, säger hon.

Cajsa Wegner, Spader DamDen 21-åriga Europamästarinnan i singel säger att anledningen till att de förlorade finalen förra året var för att de inte löste banorna. Därför försöker de förbereda sig i år med slutspelsliknande förutsättningar och hjälp av herrarnas förbundskapten.
- Vi har försökt träna på samma laminat som ligger i Nyköping och vi ska prata ihop oss med Patrick Backe som hjälper oss med klot. För att vi ska åka med så breda klotväskor som möjligt och för att vi inte ska stöta på samma problem som förra året, säger hon.

Även om Spader Dam förbereder väskorna för att spela överallt i banan har de ett spel som de säger sig vara lite bättre på än de andra lagen som kommer till Nyköping.
- Många i Spader Dam gillar att stå lite längre in i banan, medans många andra lag gillar att stå på kanten. Vi gillar att gå in och skruva, hoppas att det är det som kommer att gälla, säger Cajsa Wegner.

På sina träningar lägger dessutom de mesta mästarinnorna in småtävlingar för att hetsa fram tävlingsinstinkten inför kampen om SM-guldet.
- Det är jätteviktigt med tanke på att det nu var några helger sedan vi spelade sist. Att spela de här avgörande rutorna och förbereda sig, säger Cajsa Wegner.

Dessutom har Spader Dam, under säsongen, ändrat runt lite i vilka spelare som spelar med vilka inom banparen. I det serieavslutande sammandraget spelade till exempel Cajsa Wegner ihop med Annie Thorell och Sandra Andersson ihop med Filippa Persson.
- Vi har placerat om och skapat en bättre lagsammanhållning. Vi har ändrat om för att kunna optimera, vi har tittat på vilka som har spelat fler träningar ihop, vilka som spelat mästerskap tillsammans, vilka som pratar samma typ av bowling. Allt för att optimera, säger Sandra Andersson.

Sandra Andersson, som dessutom har en insamling igång till Cancerfonden, är antagligen en av de spelarna som tycker mest om att spela slutspelet med dess speciella inramning.
- Det känns som den här helgen inte kan komma fort nog. Det är en evig väntan, speciellt nu när det är en månad från serieavslutningen till slutspelet. Det är gåshud rätt igenom absolut det bästa som går att spela, säger Sandra Andersson.

Truppen:
Annie Thorell
Anna Andersson
Emma Andersson
Sandra Andersson
Jenny Wegner
Cajsa Wegner
Emma Halttunen
Amanda Gadd
Filippa Persson
Katrin Jansson
Josefine Linderoth

Coach:
Stefan Håkansson
Joakim West