Hoppa till sidans innehåll

Skillnaden som gör skillnad

07 MAJ 2018 15:00
BK Högland från Nässjö har förlorat SM-semifinaler tre år i rad, nu letar de efter skillnaden som kan göra att de kan ta ett efterlängtat guld. - Vi har ett silver och tre brons, det finns bara en medalj kvar, säger Maria Persson.
  • Skapad: 07 MAJ 2018 15:00

Säsongen 2012/2013 gick BK Högland från Nässjö upp till Elitserien och första säsongen tog de sig till slutspel och slog i sin semifinal Spader Dam men förlorade finalen mot Team X-Calibur. Sedan dess har det lila laget från Nässjö tagit sig till slutspel, men varje år har det tagit stopp i semifinal mot Spader Dam.
- Vi är ju lite tacksamma att de har flyttat slutspelet från Jönköping. Det blev lite utav en ond cirkel där, samma lag, samma hall och bara förluster, säger Maria Persson i BK Högland.

Men till det här slutspelet har småländskorna haft en lite annan uppladdning. De har under en längre tid haft en plan som de följer och jobbar efter.
- Tidigare har det varit fokus på att ta sig till slutspelet och när vi har gjort det har det blivit en jättegrej. Innan så rusade vi in i slutspelet, nu är vi lite mer eftertänksamma, lite lugnare, lite tryggare och litar fullt på varandra, säger Maria Persson.

BK Höglands landslagsstjärna Ida AnderssonUnder säsongen har de jobbat mycket med laget. De har haft hjälp av Team Clan och bowlinggymnasiets Peter Hellström som har fått dem att jobba mycket på kommunikation och samarbete.
- Det handlar mycket om att berätta vad vi upplever att den andra gör, eller vad klotet gör, se skillnader i spelet. Sen har vi jobbat mycket med klottrappor och vad det är för skillnad på våra klot, säger Maria Persson.

Just skillnaderna som gör skillnad är någonting som Högland tittar efter. Skillnader mellan de olika spelarna, skillnader mellan banor och skillnader på klot.
- Att veta vad det är för skillnader i våra spel. Vad behöver vem göra för att få spelet att fungera där. Alla ska inte göra likadant. För att nå samma mål behöver lika bowlare göra olika saker med olika klot på olika ställen i banan Det har vi fått mycket hjälp av ”Hella” med, säger Maria Persson.

Det lila laget avslutade dessutom säsongen med 6 raka matcher utan förlust, bland annat mot slutspelslaget Team X-Calibur med 11 – 9.
- Vi har avslutat riktigt, riktigt bra. Allting har stämt bra den senaste tiden och vi hoppas ha med oss den känslan in i slutspelet, säger Maria Persson som vet vad de behöver göra:
- Vi behöver hålla lugnet. Vi behöver kommunicera och vi behöver ha kul. Det ska vara roligt att spela bowling. Det blir en spänd känsla med all publik och att man vill så mycket. Men vi ska gå in och spela en match i taget, och göra så mycket vi kan i den matchen. Det är lätt att tankarna fladdrar iväg. Vi ska ha fokus på just det slaget vi ska slå nu. Det har vi kämpat med. Det viktigaste är inte vad som händer om två rutor eller vad som hände för två rutor sedan. Du kan bara påpeka det som händer här och nu, säger hon.

Till slutspelet kommer Högland att ställa upp med sitt starkaste lag, för andra gången under säsongen och målet är att slå vilka lag som än står framför dem och ta ett efterlängtat SM-guld.
- Vi har ett silver och tre brons, det finns bara en medalj kvar. Det är ingen tvekan, vi åker dit för att vinna, säger BK Höglands Maria Persson. 

Trupp: (10 spelare)
Ida Andersson
Isabelle Hultin
Judith Friman
Lisa Lindell
Maria Persson
Malin Johansson
Sanna Pasanen
Sanna Bjelke
Sabina Asplund
Åsa Storme

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info