Hoppa till sidans innehåll

Sexton bowlingklubbar får dela på 136 000 kr

17 JUN 2020 14:22
Parabowlingföreningen Team Kinnekulle är en av 16 bowlingklubbar som blivit beviljade kompensationsstöd för Coronapandemin. - Det var ju jättekul med så mycket pengar, säger Lisbeth Ljungkvist.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 14:22

4000 idrottsföreningar har blivit beviljade kompensationsstöd på grund av Coronapandemin av regeringen. 21 bowlingklubbar har sökt medel, för förlorade inkomster, via Riksidrottsförbundet och 16 klubbar har blivit beviljade delar av de 500 miljoner kronor som den svenska idrotten har fått tilldelat. Team Kinnekulle HBK är den klubb som har fått mest, 15 000 kr.
- Vi fick ju en riktig smäll på käften för att vi fick dra in en tävling som vi skulle starta den 13 mars. Den 12 vid klockan 4 fick vi dra in det. Klubbarna hörde av sig och sa att de inte fick åka. Vi hade allting klart, vi skulle göra det här, berättar Lisbeth Ljungkvist, Team Kinnekulle HBK.

Para-föreningen från Götene, och Skara, skulle köra sin stora tävling: Kinnekullerullen som normalt har ungefär 130 bowlare, men som det här året skulle sätta deltagarrekord med 175 spelare.
- Det blev ju snöpligt både för oss och för hallen som hade förberett mat. Det är ju inte bara vi som har det jobbigt. Vi skulle även ha Para-DM i april. Man hade förberett allting, det var nästan klart. Det blev väldigt konstigt allting, säger Lisbeth Ljungkvist.

När regeringen sedan sköt till 500 miljoner kronor till svensk idrott via Riksidrottsförbundet sökte föreningen, som har 65 aktiva bowlare mellan 7 och 70 år, kompensationsstöd för föreningar. Ansökan skickades in via IdrottOnline och Team Kinnekulle HBK fick beviljat 15 000 kr.
- Det var ju jättekul med så mycket pengar. Det betyder jättemycket. Dels så kan vi fortsätta subventionera till våra deltagare. Sedan måste vi ha stor buss när vi åker på tävling, det är en stor kostnad för oss, säger Lisbeth Ljungkvist.

Träningsverksamheten, tävlandet och bussresorna är väldigt viktiga för para-bowlarna i Götene och Skara, berättar Lisbeth Ljungkvist.
- Vi upplever att det här är jätteviktigt för dem. Vi gick ihop med Skara 2018 och de har aldrig varit med i någon klubb. De har aldrig ägt en klubbtröja, eller klubbjacka förut, det är jättestort för dem, säger hon.

I augusti hoppas de komma igång med träningen igen, med en bana per spelare. Den ökade distansen gör att det blir dyrare att träna, därför är kompensationsstödet extra viktigt just nu. Sen hoppas Lisbeth Ljungkvist att de kan komma igång med tävlingsverksamheten igen och köra en ny Kinnekullerull.
- Dels för att vi verkligen vill att hallen ska överleva. Man får ju försöka finna en lösning. Även om vi skulle få till en tävling i höst så tror vi inte att vi kommer komma upp i samma deltagarantal, och inte nästa år heller. Det känns lite motigt nu när man inte har kunnat göra det här. När jag håller på med den här tävlingen, i julhelgen börjar jag planera. Sen är tävlingen i mars. Så lång tid tar det att planera en sådan tävling med sådana speciella behov, säger hon och fortsätter:
- Jag kommer att tänka på tävlingen nu när vi pratar om den. Va kul det skulle vara att komma och träffa alla igen. Och glädjen… glädjen är ju det viktigaste, säger hon.

 

Klubbar som blivit beviljade kompensationsstöd:
Nordingrå Bowlingklubb, Kramfors, 9 000 kr
Bowlingklubben Turbanen, Hässleholm, 13 000 kr
Bowlingklubben Hovet, Hässleholm, 8 000 kr
Bowlingklubben Hammaren, Hässleholm, 6000 kr
Tollarps Bowlingklubb, Tollarp, 12 000 kr
Bowlingsällskapet Kulorna, Karlskoga, 7 000 kr
Bowlingklubben Wege, Ludvika, 7 000 kr
Karlskrona Bowlingklubb, Karlskrona, 2 000 kr
Team Kinnekulle Handikappbowlingklubb, Götene, 15 000 kr
Junsele Bowlingklubb, Sollefteå, 14 000 kr
Bowlingklubben WIK, Lidköping, 5 000 kr
Stånga Idrottsförening, Gotland, 3 000 kr
Bowlingklubben Femtionian, Hässleholm, 5 000 kr
Vårkulla Idrottsklubb, Mark, 8 000 kr
Bowlingklubben Nobel, Karlskoga, 10 000 kr
Bowlingklubben Elan, Hudiksvall, 12 000 kr

Läs mer på Riksidrottsförbundets hemsida: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/idagfaridrottsforeningarbeskedomcoronastodet

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info