Hoppa till sidans innehåll

Pergamon bäst på pappret

09 MAJ 2018 15:00
De regerande mästarna Team Pergamon från Partille kommer till slutspelet med ett lag av idel världsstjärnor och har på pappret Sveriges bästa lag. - Nu vinner man inte på pappret, men vi känner oss starka, säger Martin Larsen.
  • Skapad: 09 MAJ 2018 15:00

Jesper Svensson, tvåa på världsrankingen; Dominic Barrett, fyra på världsrankingen; Martin Larsen, femma på världsrankningen, alla tre kommer de till Malmö den 11e till 13e maj för att spela SM-slutspelet för de regerande mästarna Team Pergamon. Partillelaget fyller sedan på sitt lag med, bland andra, den finska världsstjärnan Osku Palermaa, afrikas bästa bowlare: Francois Louw och svenska landslagsspelare som Mattias Wetterberg, Daniel Fransson och Mattias Olsson.

Team Pergamons sydafrikan: Fran LouwDet är ingen tvekan om att Sveriges bästa lag, på pappret, heter Team Pergamon. Men det gör också att det är dem alla vill slå. Någonting som den 38-åriga tidigare världsettan Martin Larsen ser som ett hedersuppdrag.
- Det är kul, det är ett bevis på att vi har gjort någonting som är bra. Folk vill bli bättre för att de vill slå de som är bäst. Vi har haft en stor del i att Elitserien har blivit bättre och bättre. Hade inte vi funnits i toppen hade inte folk jagat. Jag känner en viss stolthet över att vi är de vi är och att det är oss folk har på kornet. Favoritskapet är någonting vi får lära oss att leva med, säger han.

En av delarna som gör Pergamons världsstjärnor så bra är att de har rutinen från alla världens stora scener. De har stått högst upp på prispallen på den amerikanska proffstouren såväl som världstouren, europatouren, VM, EM och SM. De har rutin från allt som går att vinna.
- All den kunskap vi har samlat ihop runt om i världen under alla dessa år. Det är ganska komplext det här spelet och under åren har man upplevt ganska många av de situationer som kan uppstå. Man har ju aldrig upplevt allt, men man bygger upp en bank: vilket material ska man använda, hur ska man attackera banan, ska man jaga strike eller inte… det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Men tillsammans kan vi väldigt mycket, säger den dubbelt regerande europamästaren i Masters Martin Larsen.

Det kan låta paradoxalt men att Team Pergamons spelare är så bra och är ute i världen och spelar de största tävlingarna kan också vara ett problem.
- Vårt största bekymmer, om man kan säga så, är att vi har för mycket folk som livnär sig på bowling och befinner sig runt omkring. Vi kan inte samla ihop spelarna som de andra lagen kan. Det är mer upp till var och en att komma väl förberedda, säger Martin Larsen.

Under säsongen har Martin Larsen haft problem med en handled som gjorde att han inte kunde spela alla tävlingar på den penningstinna PBA-touren som han hade velat. Men skadan är inte värre än att han kommer att spela slutspelet.
- Det är mycket bättre men inte helt symptomfri. Den är tillräckligt bra för att kunna hålla igång men jag har inte kunnat köra på och bygga upp den form som jag kanske hade velat, säger han.

I sommar firar Team Pergamon 20 år i det svenska seriespelet och hoppas samtidigt kunna fira sitt 12e SM-guld. Men Världens bästa liga är jämnare än någonsin så det kommer inte vara lätt, även om Martin Larsen och hans lag är bäst på pappret.
- Alla lagen som är där har potentialen att spela jämna matcher. Så länge inget lag underpresterar kommer det bli väldigt tighta bataljer. Vi vill alltid vinna, men i år har vi en liten extra morot, säger han och tillägger:
- Skulle man spela matcherna på pappret skulle vi vinna. Men nu har vi fått stryk ibland, det har varit en kombination av att vi inte har gjort vad vi ska och att motståndarna presterar på topp. Vi måste se till att motståndarna inte får känslan av att de inte kan slå oss, säger Martin Larsen.

Trupp (12 spelare) Pergamon vid förra slutspelet
Robert Andersson
Benjamin Jonsson
Dominic Barrett
Mattias Olsson
Mattias Wetterberg
Jesper Svensson
Jesper Larsen
Francois Louw
Kim Bolleby
Daniel Fransson
Osku Palermaa
Martin Larsen

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info