Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Nya speldatum i vår klara för alla uppskjutna matcher

Nya speldatum i vår klara för alla uppskjutna matcher

Nu har alla matcher som skjutits upp i den Nationella serien på grund av pandemin fått nya speldatum efter årsskiftet. Nya speldatumen hittas på BITS. En uppstart av matchspel förutsätter dock att myndigheterna ger klartecken till matchspel igen.

Alla matcher från och med omgång 7 och till och med omgång 11 i den Nationella serien har nu flyttats till våren, i huvudsak till omgång 11, 14 och 19.

 Kontrollera gärna omgående de nya matchtiderna i BITS. Oftast har lagen fått samma dag och starttid som tidigare men undantag kan finnas, förklarar Peter Lagerroos, ordförande i seriekommitén. 

En förutsättning för att återuppta serien i januari 2021, är att myndigheterna lättat på nuvarande skärpta råd och ger förbundet klartecken att matcher kan genomföras igen. Kommer de skärpta allmänna råden och restriktionerna fortfarande finnas kvar efter nyår, kan serien komma att göras om.

 Skulle de nya tiderna inte fungera för något lag, ta då kontakt med berörda föreningar och kom överens om nya tider. När ni sedan har enats om en ny tid, meddela detta till SK via det flyttformulär som finns på förbundets hemsida under Föreningsinfo och blanketter, säger Peter Lagerroos. 

Viktigt att tänka på för alla med farmarlag. Eftersom omgång 14 och 19 är flerveckorsomgångar, tänk då på farmarlagsreglerna så att lag inte blir utan spelklara spelare, påminner Peter Lagerroos. 

Ett flertal distriktsserier och lokala serier har också fått nya starttider. Kolla därför med ert distrikt om vad som gäller i fall de inte är flyttade i BITS.

För mer information om hur Svenska Bowlingförbundet agerar under pågående pandemi, kolla in förbundets samlingssida för aktuell information om covid-19 och bowling.

Direktlänkar: 

Flyttformuläret

Förbundets information om covid-19 och bowling

BITS Seriesystem