Hoppa till sidans innehåll

Nya roller på kansliet

04 JUN 2020 13:00
Robert Andersson går till heltid på förbundet och Johan Ekström kommer börja jobba med rekrytering. - Detta gör vi för att vi ska kunna stötta våra föreningar och distrikt på ett bättre sätt, säger GS Peter Hodor.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2020 13:00

Svenska bowlingförbundet gör vissa förändringar för att kunna ha täckning för samtliga områden i den strategiska plan som utvecklats tillsammans med styrelsen.
-Under min korta tid på kansliet har jag redan sett hur kansliet på ett fantastiskt sätt arbetar för våra medlemmar och det genomförs många bra saker, säger generalsekreterare Peter Hodor.

Johan EkströmFör att kunna stötta distrikt, föreningar och bowlinghallar mer förändras rollerna för Robert Andersson och Johan Ekström, som tillsammans bildar en ny utvecklingsenhet. Den tidigare förbundskaptenen, Johan Ekström, kommer, förutom att vara ansvarig för Team Sweden Youth Academy och utbildningar, också att få ansvar inom rekrytering.
- Johans tjänst är en ren utvecklingstjänst där han kommer fortsätta på Annika Kilanders arbete med rekryteringsfrågan samt även utveckla förbundets utbildningar och hur vi arbetar med dessa. Vi lyfter på detta sätt upp rekrytering som en viktig del igen och Johans huvudansvar kommer att vara att ta fram fler verktyg för våra distrikt och föreningar, säger Peter Hodor.
- Det är klart att det är spännande och lite ovant. Det är någonting som jag inte har jobbat med tidigare även om alla vi inom bowlingvärlden hela tiden tänker rekrytering. Men det är skillnad på att tänka ”så här borde vi göra” mot att faktiskt sätta igång och faktiskt göra någonting. Det är inspirerande, men också nervöst, så klart, säger Johan Ekström.

50-åringen läser just nu mycket om rekrytering och vad Svensk Bowling kan göra för att öka medlemsantalet, och funderar på vad det faktiskt är vi behöver för rekrytera.
- Är det tävlingsverksamhet? Instegsprodukter? Är det olika för tjejer, killar, yngre eller äldre? Det kommer nog att bli väldigt svårt att hitta en instegsprodukt som Sofia, 14, gillar och som Börje, 62, också gillar, säger Johan Ekström och fortsätter:
- Det gäller att flytta ut tankarna utanför lådan, eller till och med låtsas att det inte finns någon låda, säger han.

Förbundskaptenen för dam- och junior-landslagen Robert Andersson går från en 50% tjänst till 100% hos Svenska Bowlingförbundet och kommer, utöver landslaget, vara ansvarig för elitutvecklingen inom svensk bowling.
- Det är jätteroligt, det är en perfekt tjänst i jämförelse med vad jag vill syssla med. Nu ska jag ta lite mer kring forskningsprojekt och elitverksamheten, säger den tidigare världsmästaren.

”Robban” kommer hålla sig uppdaterad på den senaste forskningen på elitområdet samtidigt som 38-åringen blir ansvarig för träningen av alla spelare uttagna i Team Sweden.
- Jag ser fram emot att kunna säga ja när folk ber mig om hjälp. Det har tidigare varit ett konstigt läge där arbetstiden inte har räckt till att lägga den tid jag vill på varje spelare som vill ha hjälp. Nu hoppas jag kunna träffa spelarna lite mer bekymmerslöst på banorna, säger Robert Andersson.

Under sommaren kommer också Dennis Carletun-Klebom, på kansliet, att vara föräldraledig och till hösten går informationskoordinator Markus Hegnelius på pappaledighet i ett halvår.
- Under hans frånvaro kommer Jonas Brändström ersätta Markus. Jonas har mångårig erfarenhet från bowlingsporten samt är för närvarande även skribent för förbundets hemsida. Jag är övertygad om att vi i Jonas har en person som på bästa sätt ersätter Markus under hans föräldraledighet och välkomnar honom till kansliet, säger Peter Hodor.

 

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info