Hoppa till sidans innehåll

Nästa säsong

21 MAJ 2020 13:00
Svenska Bowlingförbundet planerar för att nästa säsong börjar som ”vanligt”, men har samtidigt både en plan A, plan B och plan C. - Vi vill få igång det, vi vill få igång våra bowlare, säger ordförande Peter Tidbeck.
  • Skapad: 21 MAJ 2020 13:00

—Det kommer en nästa säsong, och vi planerar för en nästa säsong. Vi planerar för att komma igång som vanligt, säger Peter Tidbeck, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Sedan bowlingsäsongen 2019/2020 avbröts på grund av Coronapandemin har nästa säsong varit målet för många bowlare, men även för Svenska Bowlingförbundet. Styrelsen, kansliet och seriekommittén. Förhoppningen är att säsongens ska starta som vanligt, den 12 september.
— Vi vill få igång det, vi vill få igång våra bowlare. Sen finns det, en plan B, och en plan C och en plan D, vad man kan göra om det inte kommer igång som tänkt, säger Peter Tidbeck.

Omkring den första augusti måste det tas ett beslut om den nationella serien kommer igång som vanligt. Om det inte gör det finns det andra alternativ.
— Då finns en massa tankar på hur vi kan göra med seriespelet, även om det är Coronapandemi och restriktioner. Varken Svenska Bowlingförbundet, eller våra medlemmar tjänar på att vi missar ytterligare en säsong. Vi tappar bowlare, och i slutändan hallar, om det skulle vara så, säger Peter Tidbeck.

Om rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, regeringen och Riksidrottsförbundet gör att säsongen inte kan starta i september är plan B att flytta fram starten en månad. Att de tre första omgångarna senareläggs.
— Vi använder reservomgången och ett par helger i december. Då får vi fram en månad till och första omgången blir den 5 oktober, säger Peter Lagerroos, ordförande i Seriekommittén.

Plan C innebär att seriestarten skjuts ytterligare en månad framåt. I det scenariot startar den nationella serien 14 november och omgång åtta blir den först spelade omgången.
— Då flyttar vi omgång fem, sex och sju till våren och använder vårens reservomgångar också, säger Peter Lagerroos.
— Även om vi får skjuta på det några månader så skulle det fungera. Vi kan inte komprimera det för mycket heller eftersom vi vet att det är många tävlingar som är igång i många av våra uppehåll. Kanske fler väljer att köra vardagsmatcher, säger ordförande Peter Tidbeck.

Det finns även diskussioner kring hur ett nationellt seriespel skulle kunna spelas om plan A, plan B och plan C inte går att genomföra.
— Det finns ytterligare ett steg, om vi inte kommer igång före omgång åtta. Då får vi göra om hela serien. Men då finns det idéer på hur det skulle kunna fungera, säger Peter Lagerroos.

Måndagen den 25 maj är sista dagen för avanmälning till nationella serier, efter det tillkommen en straffavgift. Kom också ihåg att damer kan skapa ”delade lag”, alltså att två föreningar kan skapa ett gemensamt damlag, och att man inte kan tacka nej till spel i en serie efter den 25 maj.
— Bowlarna och hallarna bör veta att vi jobbar på att få igång ett seriespel på något sätt. Vi har avstämningsmöten med SBHF, just för att höra, de har kontakter med hallarna så vi får veta hur det låter. Det är jättebra, både vi och de är glada över att vi har den kontakten, säger Peter Tidbeck som verkligen saknade det uteblivna slutspelet.
— Jag saknade det något enormt, det kändes jättekonstigt att inte vara där. Nu får vi se fram emot nästa säsong istället.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info