Hoppa till sidans innehåll

Nästan 60 000 kronor till Bowlare bryr sig

26 MAJ 2020 15:37
Tävlingen till Henrik Jacobsens minne, Partille Scramble, som Team Pergamon höll, drog in nästan 60 000 kronor till cancerfonden och Bowlare bryr sig. - Vi vill hjälpa till, säger Martin Larsen.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2020 15:37

Partille Scramble, eller ”Henke Memorial” som tävlingen också kallades, till minne av Pergamons coach Henrik Jacobsen som avled förra året, samlade in pengar till cancerfonden, genom Sandra Anderssons initiativ Bowlare bryr sig. Efter att vinnarna korades har Team Pergamons Martin Larsen satt sig ner och lagt ihop siffror.  
- När jag satte mig och räknade ihop det här, det är säkert något jag har glömt också, fick jag ihop en siffra som var strax över 59 000 kronor. Hela initiativet drog ihop nästan 60 000 kronor till cancerfonden och Bowlare bryr sig, säger han.  

Pengarna har kommit in från många olika håll.
- Femtio spänn från varje lags startavgift gick till cancerfonden, sen kom vi på den här matchen där vi auktionerade ut Pergamon-spelare. Sen sa vi Pergamon-spelare att om något lag skulle ta en pengaplats så skulle vi skänka de pengarna. Sandra gick ut med lite grejer och folk la lite pengar per poäng. Göteborgs bowlingförbund gick in och ville hjälpa litegrann, det blev en 6500 – 7000 kronor, och då ville Västmanlands bowlingförbund också vara med. Allt samlades inte in av hallen, det är mycket som var och en har stöttat med, vi ville samla ihop det, säger Martin Larsen.

En av anledningarna till att tävlingen kunnat samla in så pass mycket pengar är att, de regerande svenska mästarna, Team Pergamon har låtit sina landslagsstjärnor skina.
- Om man kan utnyttja den stjärnstatus Pergamon har i bowlingen är det kul att göra det på ett sätt som hjälper till i sådana här svårigheter. Vi går igenom ganska mycket klot och tröjor, det är kul att skänka det till någonting som verkligen betyder någonting. I det stora hela vill vi hjälpa till, säger Martin Larsen.

Den tidigare världsettan vill tacka Sandra Andersson för all tid hon lägger ner kring Bowlare bryr sig och vill också tacka Mathias Billberg på John Scott’s i Partille.
- Sådana här grejer är omöjliga att göra utan en hallchef som ställer upp. Det är många timmar som Mathias lägger ner på det här, säger Martin Larsen.

Hela tävlingen, och insamlingen, har genomsyrats av Pergamons tidigare coach Henrik Jacobsen som avled för ungefär ett år sedan i sviterna av cancer.  
- Vi vill komma ihåg ”Henke” som gett oss så mycket skratt och hjälp. Vi ville också, gentemot hans familj, göra någonting för att visa att bowlarna inte bara glömmer de som försvinner. Det ger viss sinnesro hos oss, säger Martin Larsen och berättar:
- Vi har kört bild på ”Henke” på skärmarna och lite sådant. Både som han var som människa, och som Jesper, hans son, och hans sambo Carina är, det kommer någonting allvarligt här och där, men livet går vidare. Han hade inte tyckt någonting annat än att alla ska skratta och ha kul.

Länk till "Bowlare bryr sig": 

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bowlare-bryr-sig

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info