Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM inställt

17 JUN 2020 11:04
Det blir inget junior-EM 2020. Mästerskapet, som flyttats till oktober, ställs nu in helt på grund av Coronaviruset. - Vi hade inget val, skriver organisationen på sin hemsida.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 11:04

Den 13 mars, när Corona-viruset började utgöra en samhällsrisk i Europa, flyttades Junior-EM. Istället för att spelas under påsken 2020 siktade organisationen bakom mästerskapet på att genomföra JEM den 9 – 17 oktober istället. Men nu kommer beskedet att Junior-EM 2020 ställs in helt.
- Det är ett svårt beslut att ta, vetandes hur spelare och ledare ser fram emot detta evenemang varje år. Men givet förutsättningarna känner vi också att vi inte har något annat val, skriver organisationen på sin hemsida.

- Vi kan inte genomföra, och åka på, ett Junior-EM så länge vi har den här risken som finns. Att förhålla sig till myndigheterna i det här är bara naturligt. Det är fullt förståeligt att de ställer in, säger Michael Granström, sportchef på Svenska Bowlingförbundet och fortsätter:
- Det är ytterst tråkigt i och med att vi har tagit ut ett lag som skulle ha spelat redan i april. Det är oerhört tråkigt för dem. Vi kommer att försöka genomföra någon verksamhet för de juniorer som är uttagna. Det kommer givetvis inte att ersätta ett EM men vi känner att vi vill göra någonting för dem, säger Michael Granström.

Att junior-EM 2020 ställs in innebär att en hel del juniorer inte får en chans att genomföra sitt sista mästerskap på junior-nivå. Den svenska stjärnan Hanna Engberg, till exempel, kommer att vara för gammal för att spela nästa JEM.
- Det är såklart tråkigt när något man sett fram emot blir inställt och när man inte får spela sitt sista junior-EM. Men det är inget man kan påverka just nu när situationen är som den är i världen. Hälsan går före, säger hon.

Holländska Tilburg, som skulle ha varit spelplats för junior-EM 2020, kommer nu istället att vara värd för mästerskapet 2021 och Wittelsheim i Frankrike blir arrangör för Junior-EM 2022.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info