Hoppa till sidans innehåll

Jösse bättre och bättre

17 MAJ 2017 15:00
Förra året skakade kompisgänget från Arvika: BK Jösse storfavoriten Team Pergamon i semifinalen. I år står de regerande svenska mästarna Team Clan för motståndet. - Vi är bättre i år än vi var i fjol, säger Markus Jansson.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 15:14

BK Jösse blir bättre och bättre, när de nådde slutspelet förrförra året förlorade de i två raka matcher mot Team Pergamon, i fjol vann de en match. Nu har kompisgänget från Arvika utvecklats ännu mer och siktar ännu högre, mot finalen.
- Det är det vi har strävat mot hela tiden, att bli bättre och bättre. Det hade varit ännu bättre om vi kunde vinna finalen också, säger Jösses landslagsstjärna Markus Jansson.

BK Jösse När de svenska mästerskapen för 3-mannalag avgjorde i Söderhamn under SM-veckan i vintras var det två Jösselag som gjorde upp om guldet i finalen. Det, om något, är ett bevis på hur mycket värmlänningarna utvecklas.
- Vi är ett bättre bowlinglag idag. Bowlingkunskapen har blivit större, säger Markus Jansson.

De har blivit så pass mycket bättre att Team Pergamon i år inte valde att möta dem i semifinalen. Istället kommer de regerande svenska mästarna Team Clan att stå för motståndet och det är Nässjölaget som är favoriter.
- Det är aldrig någon nackdel att vara underdogs. De ska ju gå till final, det är de som har pressen på sig, det har inte vi, säger Markus Jansson om Team Clan som dessutom kommer ha fler supportrar:
- i fjol tror jag att det var två eller tre personer som hejade på oss. Men det känns som att det inte är på läktaren det avgörs utan det är på banorna det avgörs, säger han.

Både Jösse och Clan trivs att kliva vänster i banan och skruva mycket. Därför kanMarkus Jansson semifinalerna mellan de båda lagen lätt bli en kamp om vem som går längst vänster.
- Vi är bättre på att skruva än att spela rakt och de är något likadana så det kommer bli tufft. Det kommer nog bli spel väldigt långt in och loftas en hel del, säger Markus Jansson.

Inför slutspelet har Arvika-laget tränat mycket på banläsning. Där ligger deras chans, de behöver veta när det är dags att flytta i banan tidigare än motståndarna.
- Troligtvis behöver vi vara snabbare i förändringarna så att man får 9or istället för hål, säger Markus Jansson, som också betonar vikten av att para ihop rätt spelpartners.
- Det gäller att sätta ihop lagen rätt så att vi kan hjälpa varandra. Att få rätt person på rätt ställe kan göra mycket, säger han.

Förra året sa legenden Raymond Jansson att hans BK Jösse var chanslösa, då lyckades de skaka Team Pergamon. I år är de ännu bättre och siktar på att ta sig till final och som alla andra längtar de till Världens bästa slutspel i Jönköping!
- Det är det här man ser fram emot mest på hela året, säger Markus Jansson.

BK Jösse, Arvika

Matcher:
Fredag 20:20: Team Clan – BK Jösse
Lördag 12:20: BK Jösse – Team Clan
Lördag 19:00: Team Clan – BK Jösse (eventuell tredje match)

Trupp:
Linus Carle, Karl-Johan Eliasson, Mattias Nilsson, Mattias Jansson, Mattias Melin, Raymond Jansson, Kristian Persson, Björn Lindqvist, Eric Sjöberg, Fredrik Tjernes och Markus Jansson. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info