Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Göta har bättre förutsättningar i år

Göta har bättre förutsättningar i år

Helsingborgarna i IS Göta har jobbat strukturerat för att ha bättre förutsättningar för att lyckas i årets slutspel än förra gången.
- Vi alla vill åt samma håll och kämpa för varandra, säger Karl Wahlgren.

Förra året tog sig IS Göta till slutspel för förstas gången på några år. Men den gången, säger Karl Wahlgren, att helsingborgarna inte hade ”världens bästa förutsättningar”. Redan under semifinalen mot Team Clan, som slutade i förlust, visste de redan att flera spelare skulle lämna klubben till nästa säsong. Bland annat tre tidigare världsmästare som var en del av A-truppen.
- För min del var det piss. Så länge jag har varit med i klubben har jag inte varit med om att tappa så många spelare, i båda A-laget och B-laget. Man får ladda om och det tycker jag vi har gjort, säger Karl Wahlgren.

För att täcka upp för den förlorade kvaliteten i A-laget letade sig Karl Wahlgren utanför Sveriges gränser och värvade in två tjecker till truppen: Jan Macek och Tomas Plechata, som har spelat ungefär hälften av matcherna under säsongen.
- Det var vi mer eller mindre tvungna till. Det har fungerat väldigt bra. Vi vill inte ha några ”lyxlirare” som kommer hit och spelar för pengar. Jag vill ha spelare som spelar med oss för att man tycker om att spela för klubben. Att man tänker på klubben, på lång sikt, det är inte bara detta året, klubben kommer fortsätta spela, säger Karl Wahlgren.

Det vitklädda laget från sundets pärla har haft en säsong som de är stolta över. Efter en tveksam start på hemmaplan bytte de profil och avslutningen med 5 segrar på de 6 sista matcherna gjorde att de förhållandevis säkert kunde ta sin andra raka slutspelsplats.
- Alla spelare har blivit bättre och utvecklat sitt spel och kan göra mer grejer. Dessutom har vi varit bra på bortaplan och vunnit sju av elva. Det är rätt så bra, säger Karl Wahlgren.

Den tidigare landslagsspelaren tror att sammanhållningen i laget och det arbete som de lägger ner på träningarna, tillsammans med coachen och tränaren Amanda Andersson, är en stor anledning till varför de lyckats ta sig till slutspel i år igen.
- Att vi alla vill åt samma håll och kämpa för varandra. Sammanhållning och en gemensam plan där vi dessutom, med träning, ser till att alla kan utföra den gemensamma planen, säger Karl Wahlgren.

Han, och hela laget, är nöjda med att ha tagit sig till slutspel. Väl i Nyköping vill de prestera bättre än de gjorde förra året. Med både fysisk och mental träning har de skapat förutsättningar för det.
- Förra året spelade vi inte så bra på slutspelet, i år vill vi spela bra och ge och själva en bättre chans. Sedan är det alltid bra att man skaffar sig rutin från att spela ett slutspel. Det är en lite ovan situation, rätt så mycket oväsen i hallen och sådär, det blir lite annorlunda. Det är mer stoj och stim i hallen, det är en liten omställning. Därför har vi jobbat en del med den mentala biten. Att vi har en mall att följa, försöka vara i stunden och andas. Det är viktigt när det blir lite stressigt, säger Karl Wahlgren.

När det väl är dags för slutspel kommer Göta att köra tillsammans, äta tillsammans och bowla tillsammans. Sammanhållningen och strukturen ska göra att de kan koncentrera sig på sin egen bowling och göra den så bra som möjligt.
- Vi ska göra det bästa utifrån våra förutsättningar. Vi ska bowla som ett lag, som vi vill bowla, vår tekniska bowling, bowla väl, ha kul, lösa banan och problemen som kommer. Vi ska göra en bra prestation, säger Karl Wahlgren.

 

Truppen:
André Lindberg
Hans Johansson
Jan Macek
Joakim Wahlgren
Karl Wahlgren
Mathias Årup
Rasmus Edvall
Rasmus Green
Robin Persson
Tomas Plecheta

Coach: Amanda Andersson