Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / ”Första delmålet är klart”

”Första delmålet är klart”

B-K Eva från Stockholm satte inför säsongen målet att bli trea i serien, nu är det klart. Nästa mål ska de uppnå till helgen, på Världens bästa slutspel, i Jönköping.
- Vi ska göra ett bättre slutspel än förra året, säger Erika Svensson.

Förra säsongen förlorade B-K Eva från Stockholm sin semifinal på SM-slutspelet i Jönköping mot Team X-Calibur i två raka matcher. Den här gången kommer de med ett starkare lag och rutinen av att ha spelat framför den otroliga publiken som sluter upp under Världens bästa slutspel.
- Vi lärde oss jättemycket förra året, det var ett fåtal som hade gjort i slutspel. Vi var ovana i den miljön, säger Erika Svensson som spelat i B-K Eva sedan 2009.

Förra året blev det förlust i semifinalen för B-K EvaDe har lärt sig att fokusera med på sitt eget spel och den egna prestationen istället för att koncentrera sig på vad som händer utanför banorna.
- Vi ska spela mer avslappnat, fokusera mer på vad vi göra och inte det som händer runtomkring. Det var nog lättare förra året att bli distraherad av allting runt om när vi knappt hörde vad vi sa eller vad coachen sa till oss, säger Erika Svensson.

Sedan dess har Stockholmslaget fått ett par duktiga tillskott till laget i Susanna Kiiskinen och, den nu skadade, Anneli Blomqvist. Båda har gett spets till truppen, men också sporrat de andra.
- Vi har tränat bättre, fått mer kvalité på träningarna. Alla har utvecklats i och med att vi har fått bättre konkurrens på träningarna, säger Erika Svensson.

Inför sitt andra raka slutspel har Eva nu ökat träningsmängden, framför allt på de nya slutspelsprofilerna, nu senast i en träningsmatch mot Stureby BK.
- Vi lät grabbarna vinna, skrattar Erika Svensson, de nya profilerna är ganska annorlunda jämfört med elitserieprofilerna. Det märks att de har tänkt till och att de försöker stänga kanten. Vi har tränat både utifrån och inifrån för att testa lite olika lösningar, säger hon vidare.

Det är ett mer rutinerat och bättre förberett B-K Eva som även i år får möta de trefaldiga svenska mästarinnorna och seriesegrarna Team X-Calibur i semifinalen. Partillelaget valde att möta stockholmarna före Nässjölaget BK Högland.
- Det beror nog lite på att de har förlorat mot Högland i år, att det har lite mer respekt för dem. För oss hade det varit hugget som stucket, säger Erika Svensson.

På Världens bästa slutspel i Jönköping den här helgen kommer Stockholmarna att få mycket stöd. Med sig har många familj, vänner, till och med arbetskollegor som kommer att stå i den stora publiken.
- Det är fantastiskt att få spela i det sorlet. Publiken står ju bara en meter bakom, det går inte att beskriva hur häftigt det är, säger Erika Svesson som berättar att de är väldigt taggade
- VI har gått och laddat hela tiden sedan vi blev klara för slutspelet. Det har varit konstanta diskussioner i hellen, säger hon.

Inför säsongen satte B-K Eva upp ett nytt mål, att bli trea i serien och att sedan göra ett bättre slutspel än förra året. Det första målet har de uppnått, nu ska de åka till Världens bästa slutspel, möta Team X-Calibur i semifinal och göra det bättre än förra året.
- Har vi en riktigt bra dag kan vi utmana dom, då kan vad som helst hända. Vi har ett starkare lag än förra året. Det kommer att bli tufft, men vi ska göra så gott vi kan för att slå dom, säger Erika Svensson.

B-K Eva, Stockholm

Matcher:
Fredag 17:00: Team X-Calibur – B-K Eva
Lördag 09:00: B-K Eva – Team X-Calibur
Lördag 15:40: Team X-Calibur – B-K Eva (eventuell tredje match)

Trupp:
Erika Svensson, Linnea Rundgren, Lina Hamberg, Mathilda Tidbeck, Caroline Jonsson, Susanna Kiiskinen, Evelina Aldén, Jenny Höglund, Agneta Lundgren och Lena Sulkanen.
Coach: Christer Eklund