Hoppa till sidans innehåll

Bowlare har tredje bästa försäkringen

05 JUN 2020 10:37
När företaget Insurello gick igenom, och rankade, de försäkringar svenska idrottsförbund har kom Svenska Bowlingförbundet på tredje plats. - Det är viktigt att ha koll på vad som faktiskt gäller, säger Marcus Janback.
  • Skapad: 05 JUN 2020 10:37

-Ett trasigt knä kan bli utan ersättning för bestående besvär helt beroende på om olyckan skedde på fotbollsplanen eller hästryggen. Samma skada kan alltså ge olika mycket pengar beroende på i vilken sport den uppstod. Det är därför att ha koll på vad som faktiskt gäller, speciellt för familjer där man kanske är aktiva inom flera idrotter, säger Marcus Janback, VD på konsumenttjänsten Insurello i ett pressmeddelande

Företaget gick igenom försäkringar hos idrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och tittade på procentuell medicinsk invaliditet, om ärrskada täcks, och försäkringsbelopp. Enligt undersökningen har Svenska Bowlingförbundet den tredje bästa gruppförsäkringen, efter gymnastikförbundet och ridsportförbundet.
- Olika förbund har naturligtvis olika ekonomiska förutsättningar att förhandla försäkringar, men skulle olyckan trots allt vara framme är det bra att ha koll på sina skydd som idrottsutövare och att veta att även flera år gamla skador ibland kan ge ersättning, säger Marcus Janback.

Alla som har en licens hos Svenska Bowlingförbundet har också en olycksfallsförsäkring hos Lloyds Insurance via S.P Sportförsäkring. Försäkringen gäller under träning, tävling och resor till och från bowling. Läs mer om svensk idrotts tredje bästa försäkring enligt Insurello på Svenska Bowlingförbundets hemsida: https://www.swebowl.se/foreningsinfo/avgiftlicensforsakring/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info