Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / BK Jösse: ”Så duktiga tycker jag att vi är att vi ska ha chans att vinna ett slutspel”

BK Jösse: ”Så duktiga tycker jag att vi är att vi ska ha chans att vinna ett slutspel”

För femte året i rad har kompisgänget från Arvika: BK Jösse tagit sig till slutspelet och hoppas att deras taktiska förmåga ska ta dem till en SM-final.
- Vi måste ha en taktik som funkar till 100%, men det går ju, säger Markus Jansson.

Höstsäsongen i Världens bästa liga för herrar dominerades av kompisgänget från Arvika, BK Jösse. Värmläningarna tog tidigt serieledningen och höll den fram till våren då Team Clan och Team Pergamon gick om dem.
- Hösten var fruktansvärt bra, det är nu på våren som vi har tappat lite. Det är svårt att sätta fingret på varför. Det kändes som slutspelet var hyfsat klart redan innan jul. Vet inte om det fick folk att slappna av lite, istället för att vi tog i hårdare som vi borde ha gjort, säger Markus Jansson i BK Jösse.

BK Jösses landslagsspelare Markus JanssonJösse var det lag som värvade hårdast och störst inför säsongen med tre spelare från BK Glam som åkte ur Elitserien förra säsongen. Andreas Gustavsson, Elit-SM tvåan Niclas Lindholm och juniorvärldsmästaren i dubbel Robert Lindberg anslöt alla till laget. Men har inte varit jobbigt att få in de nya spelarna i gruppen.
- Det brukar aldrig vara något problem att få in dem i gemenskapen. Det är nästan klart redan innan säsongen börjar. Vi har en ganska trevlig stämning, vi är nog ganska lätta att ha att göra med. Jag tror inte att någon inte tycker att de har passat in hos oss, säger Markus Jansson.

Kompisgänget från de värmländska skogarna är i SM-slutspel för femte året i rad men har bara vunnit en match av de semifinaler de har spelat. Ändå är målet en SM-final och Aminoffs pokal.
- Det är svårt att förvänta sig att vi ska spela final men det är vårt stora mål. Att ta oss till finalen, och kommer vi dit ska vi försöka ta oss hela vägen också, säger Markus Jansson.

Alla spelarna som är med i truppen har rutin från tidigare slutspel och vet hur det är att stå på banorna under svensk bowlings häftigaste helg med trummor, sång och skrik bakom sig. Det kan göra att de blir bättre på att vinna banpoäng när det är jämnt, något som inte går att träna på.
- Det är främst där vi tappat tidigare, att vi inte har tagit de tighta borden. I år ska vi vara lite starkare i slutrutan. Det är inte samma sak att stå hemma på träning och stå på slutspelet och ta de där tighta borden, säger Markus Jansson.

Annars har Jösse mest stått hemma i Arvika och tränat på medel-långa oljeprofiler. Förra året spelades slutspelet på två lika långa profiler med två helt olika tänkta spellinjer, det tror Markus Jansson återkommer i år.
- Vi försöker träna på medelprofiler eftersom vi tror att det kommer bli det. Det är ganska bra att vi inte vet vad det blir för profil, då behöver man inte stirra sig blind på någonting. Man löser den på hemmaplan och sedan blir det någonting helt annat på plats. Man blir mer öppen för nya lösningar än om man hade tränat på den på hemmaplan, säger Markus Jansson.

Just taktiken, att kunna flytta oljeprofilen till det ställe i banan som gynnar dem, menar BK Jösse är det som kan göra att just de har möjlighet att vinna en semifinal, och en SM-final. Men det kommer att bli tufft.
- Vi måste spela väldigt bra för att vinna semifinalen, det kommer vara två väldigt bra, samspelta lag. Och vi måste ha en taktik som funkar till 100 %, men det går ju, säger Markus Jansson.

Skulle taktiken fungera och BK Jösse skulle ta sig till en SM-final skulle det betyda väldigt mycket för kompisgänget från Arvika.
- Det är inte bara ett lag som spelar, utan ett kompisgäng. Det skulle betyda mycket för många. Vi kommer ge allt vi har, vi har inte några fler matcher den här säsongen. Vi ska ge allt vi har i varje match, gör vi det har vi en chans. Så duktiga tycker jag att vi är att vi ska ha chans att vinna ett slutspel, säger Markus Jansson.

Truppen:
Björn Lindqvist
Mattias Melin
Eric Sjöberg
Linus Carle
Robert Lindberg
Mattias Jansson
Markus Jansson
Mattias Nilsson
Raymond Jansson
KJ Eliasson

Niclas Lindholm

Andreas Gustavsson