Hoppa till sidans innehåll

BK Högland testar nytt

18 MAJ 2017 13:00
Två år i rad har BK Högland förlorat i semifinal mot Spader Dam. Därför testar Nässjölaget nya grejer för att det ska bli tredje gången gillt nu till helgen. - Vi har en annan plan i år, säger Ida Andersson.
  • Skapad: 18 MAJ 2017 13:00

Nässjölaget BK Högland gör i år sitt fjärde raka SM-slutspel, för tredje gången i rad kommer de att möta Helsingborgarna Spader Dam i sin semifinal. Efter två raka förluster har de nu utvärderat och tittat på vad de kan göra annorlunda för att det ska bli ett annorlunda resultat i år.
- Vi har suttit ner och kommit på vad vi har gjort bra och vad vi inte har gjort så bra. Vi har en annan plan i år, både med träning och annat, säger BK Högland landslagsstjärna Ida Andersson.

Ida Andersson i landslagströjanFör att hitta en plan som fungerar har de tagit hjälp av det andra elitlaget i Nässjö: Team Clan. Deras plan fungerade så pass bra förra året att de vann SM-guld, därför är det inte konstigt att Högland sneglar på hur de jobbar.
- Vi har tagit hjälp av Clan och är mer förberedda det här året. Vi har ett schema som vi kommer att följa. Vi har inte kopierat deras utan gjort om det så att det passar oss. Vi måste testa någonting nytt, säger Ida Andersson.

Den 24-åriga EM-medaljören tror på den nya planen och har en bra känsla i kroppen. Det lila laget åker till Jönköping och Världens bästa slutspel för att vinna, inte för att kämpa väl.
- Vi tror på oss och det är det som är det viktiga, säger hon
- Alla förväntar sig att Spader ska vinna men vi har haft en så himla bra vårsäsong, säger Ida Andersson.

Det lila Nässjö-laget avslutade Elitseriesäsongen med fem raka segrar, med hemmasegern mot X-Calibur som topp. Men under våren har de också spelat oavgjort mot Spader Dam.
- Det är väldigt många bitar som fallit på plats. Vi fick elva nya spelare inför den här säsongen, det är nästan ett helt nytt lag. Vi har jobbat mycket med sammanhållningen på träningarna. Vi har jobbat på samarbete och att jobba tillsammans, säger Ida Andersson.

I vintras såg det ut som att BK Högland skulle kunna förlora sin slutspelsplats när BK Höglands Lisa LindellKalmarlaget BK Cahoot jagade. Men då tog Ida Andersson och hennes lagkompisar sig i kragen, spelade sig samman och tog sig till sitt fjärde raka slutspel.
- Efter vinteruppehållet har alla ”steppat upp” och tagit ett steg framåt. När vi har haft pressen på oss. Alla har varit bra tillsammans, samtidigt, och under press. Det har varit väldigt roligt, säger hon.

För att BK Högland ska nå sitt mål: att ta SM-guld behöver alla spela bra samtidigt. Först måste de slå de regerande svenska mästarinnorna i Spader Dam och sedan vinna en SM-final. På fredag börjar Världens bästa slutspel, det är då det gäller att vara som bäst.
- Vi behöver alla vara på topp för att slå Spader Dam, det är vårt mål och det har vi gjort förut, säger Ida Andersson.

BK Högland, Nässjö

Matcher:
Fredag 20:20: Spader Dam – BK Högland
Lördag 12:20: BK Högland – Spader Dam
Lördag 19:00: Spader Dam – BK Högland (eventuell tredje match)

Trupp:
Judith Friman, Sabina Asplund, Emma Lejman, Maria Persson, Isabelle Hultin, Åsa Storme, Lisa Lindell, Sanna Bjelke, Malin Johansson, Yvonne Bjelke Larsen, Ida Andersson.
Coach: Åsa Larsson

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info