Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / BK Högland: ”De andra räknar ju inte med att vi ska vinna, men vi gör ju det”

BK Högland: ”De andra räknar ju inte med att vi ska vinna, men vi gör ju det”

De regerande mästarinnorna i 3-manna: BK Högland är inte favorittippat i SM-slutspelet. Men Ida Andersson och hennes lagkamrater kommer till Nyköping med positiva tankar.
- Vi är egentligen jäkligt bra, säger hon.

För femte året i rad har Nässjö-laget BK Högland tagit sig till slutspelet. Bara en gång har de tagit sig förbi semifinalen, den första, men senast var de närmare än länge när de tvingade Team X-Calibur till tre matcher.
- Vi gjorde ett väldigt bra slutspel förra året. Så nära har vi inte varit sedan första året vi tog oss till slutspel. Sedan dess har vi inte varit så när nära. Vi ska bara tro på att vi kan klara av det. Vi ska bara tro på oss själva, vi är egentligen jäkligt bra och vi ska inte skrämmas av vilka som står på andra sidan, säger Ida Andersson i BK Högland.

När damernas Elitserie avgjordes med ett sammandrag i Skövde bevisade BK Högland för sig själva att de kan. Där vann de alla sina tre matcher och slog BK Skruscha, slutspelslaget B-K Eva och de regerande svenska mästarinnorna Team X-Calibur.
- Där drog vi lärdom av vad vi triggade oss själva med och sedan har vi fortsatt på det spåret. Vi har lagt upp träningen precis som inför sammandraget. Mycket gemensamma träningar spel på profiler och ha allmänt roligt tillsammans. Ha roligt tror jag är nyckeln till väldigt mycket, säger Ida Andersson.

Alla som har varit på ett slutspel, eller bara sett och hört hur det ser ut, vet att det är en väldigt speciell miljö att spela i. Därför har BK Högland, som ett led i förberedelserna, försökt träna på att spela med samma taggning som i ett slutspel.
- Det är så mycket känslor. Det både kokade inom mig, och jag var så glad. Jag har aldrig varit så taggad på en träning någonsin. Det är allt eller inget hela tiden. Varje slag du slår är som om det är på liv eller död, säger Ida Andersson och fortsätter:
- Jag blev så extremt taggad, för att det händer snart. Jag är glad att jag kände att jag kunde hitta den taggningen, just den där taggningen man vill ha när man står på banan i ett slutspel är svår att beskriva, säger hon.

Med fyra raka slutspel bakom sig lär sig småländskorna mer och mer för varje gång de är med och slåss om de prestigefyllda SM-medaljerna.
- Vi har ju spelat en del slutspel, man lär sig lite varje år. Vi har stått i de här situationerna ganska många gånger nu, och vi har gjort det bättre och bättre varje gång, säger Ida Andersson.

Landslagsspelaren tror att mycket i Nyköping kommer att avgöras av dagsformen. Vilket lag som har den bästa helgen när det gäller som mest.
- Har vi en spelare som gör över 1000, eller har vi en helg som vi hade i Skövde där vi bowlade på det stället vi trivs i banan, säger Ida Andersson.

BK Högland slutade fyra i serien och har inte vunnit en SM-semifinal på tre år. Men att vara nederlagstippade är ingenting som skrämmer Ida Andersson och hennes lagkamrater.
- Det är skitkul, de andra räknar ju inte med att vi ska vinna, men det gör ju vi. Det är nog värre att vara den som alla tror ska vinna, de har mycket mer att förlora. Vinner du gör du bara det alla förväntar sig att göra, säger Ida Andersson.

Trupp:
Felicia Bergvall
Ida Andersson
Isabelle Hultin
Judith Friman
Lisa Lindell
Malin Johansson
Maria Persson
Sabina Asplund
Sanna Pasanen
Åsa Storme

Coach: Marie Carlbom