Hoppa till sidans innehåll

Team Clan har en plan

15 MAJ 2017 15:00
De regerande svenska mästarna från Nässjö Team Clan jobbar oerhört strukturerat inför slutspelet i Jönköping till helgen. Allt för att kunna försvara sin titel till helgen. - Vi försöker lämna så lite som möjligt åt slumpen, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 15 MAJ 2017 15:00

Förra året vann Team Clan den avgörande serien mot Team Pergamon med 13 pinnar på totalen. I år har Världens bästa liga varit ännu jämnare och de små detaljerna kan återigen avgöra. Därför har de regerande mästarna en plan, och en mycket detaljerad sådan.
- Vi försöker hålla mycket struktur. Det är en av de saker som har gjort att det har gått så bra för oss. Vi försöker lämna så lite som möjligt åt slumpen, säger Pontus Andersson, Team Clan.

Pontus AnderssonUnder hela säsongen har vart enda mat-stopp på bortaresorna varit planerade för smålänningarna. Allting för att spelarna ska vara trygga och kunna prestera. Även på Världens bästa slutspel i helgen är planerna detaljerade.
- Vi har två preliminära scheman beroende på när vi ska spela. Vi vet var vi ska bo, när vi ska äta, och så vidare, säger Pontus Andersson.

Även på banorna har den 21-årige landslagsspelaren och hans lag en preliminär plan. Efter att ha tränat på oljeprofilerna vet du ungefär hur de ska spela på dem. Men innan de tränat på dem i arenan har de ingen detaljerad plan. Däremot vet de vad de ska fokusera på, att spela enkelt.
- Träffa fickan, när vi spelar bra brukar vi fokusera på det. Om inget oförutsett händer där vi måste chansa för att strikea mycket så kommer vi fokusera på att träffa fickan och ta ett slag i taget. Just nu tror jag att mest träff i fickan vinner, säger Pontus Andersson.  

Eftersom Team Clan slutade tvåa i serien får de, i sin semifinal, möta det lag som Team Pergamon inte väljer att möta. Med det är de beredda på.
- Oavsett vilka vi får möta så är det sjukt bra motstånd. Vi måste prestera på topp för att nå finalen. Planeringen blir nog lite annorlunda beroende på motståndet. De kommer givetvis att ha en taktik för att höra banorna sämre för oss. Det kommer att vara otroligt jämnt oavsett semifinal, oavsett lag. Alla fyra lag känner nog att har de en bra dag så tar de guldet, säger Pontus Andersson.

Inför Världens bästa slutspel tränar de regerande mästarna på det som gav dem SM-Team Clan, regerande svenska mästareguldet förra året: Lagsammanhållningen och den gemensamma planen.
- Att jobba som ett lag, som lag är vi väldigt starka. Vi tränar mycket som lag på hur vi kan göra det så bäst som möjligt, säger Pontus Andersson, som verkligen längtar efter att få komma igång:
- Jag vill börja nu! Jag ser väldigt mycket fram emot det, ytterst mycket.

Slutspelshelgen i Jönköping är någonting som inte bara spelarna ser fram emot. Kampen om SM-gulden lockar en månghövdad publik som skapar en svåröverträffad stämning.
- Det är en folkfest! Alla är där för att heja på sitt lag, det är glädje överallt, det är precis det sporten behöver, säger Pontus Andersson.

Team Clan tog sitt första SM-guld förra året. Till helgen åker de med 10 spelare från Nässjö till Jönköping för att försvara Aminoffs pokal. De har planeringen klar, nu återstår bara en sak:
- Att utföra planen som planerat. Vi är taggade till tusen och kommer att göra allt för att vinna, säger Pontus Andersson.

Team Clan, Nässjö, 1 SM-guld

Matcher:
Fredag 20:20 Team Clan - BK Jösse
Lördag 12:20 BK Jösse - Team Clan 
Lördag 19:00 Team Clan - BK Jösse (eventuell tredje match) 

Truppen: Chris Sloan, Joachim Karlsson, Pontus Andersson, Peter Hellström, Henrik Johansson, Jakob Karlsson, Peter Nordensson, Anton Persson, Alfred Berggren, Anton Ahlgren, Jonathan Martinsson och Pontus Martinsson. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info