Hoppa till sidans innehåll

Svenska UngdomsLigan

31 AUG 2017 13:00
Till hösten startar Svenska Bowlingförbundet en ny liga för de yngsta bowlarna: Svenska UngdomsLigan! - Vi behövde arrangera någonting för våra ungdomar, säger Annika Kilander.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2017 13:22

Nu startar Svenska UngdomsLigan (SUL), en ny ungdomsliga för bowlare födda 2001 eller senare som innehar, minst, bowlinglicens B. Enligt utvecklingskonsulenten Annika Kilander på Svenska bowlingförbundet är detta någonting som har saknats.
- Gjort en inventering på vad som finns för våra unga, både tävlingar och lag och vi såg att det saknades någonting. Vill vi tro att bowling passar alla så måste vi ha produkter för ungdomarna, säger Annika Kilander.

Därför startar nu Svenska Bowlingförbundet: SUL. Ligan kommer ungdomarna att spela på den egna hemmahallen i spelformen Bakers där lagspelet står i fokus istället för att alla barn stirrar sig blinda på sina egna resultat.
- Vi vill få bort resultathysterin lite grann, därför har vi valt bakers spelform där man kan vara 3-5 spelare. Så även om inte alla kompisar är nere så kan man spela, säger Annika Kilander och fortsätter:
- Bakers är fantastiskt roligt, det vet vi att ungarna också tycker, tänka som ett lag på ett annat sätt, säger hon.

Varje lag kommer att ha två veckor på sig att spela sin match, när båda lagen har rapporterat kommer resultatet att publiceras. Anmälan kan redan nu skickas in på This is a mailto link .
- Jag tycker att det ska bli jättespännande att se hur det tas emot. Alla man har pratat med, de vi har pratat med före sommaren, tycker att det ska bli kul att det kommer någonting nytt, säger Annika Kilander.

De bästa lagen i Svenska UngdomsLigan kommer sedan att gå vidare till en Sverigefinal. Antalet som går dit beror på hur många som anmäler sig till den nystartade ligan.
- Vi ville ha en riksfinal där man spelar ”live” mot varandra också. För några kanske det blir den första resan man gör i samband med bowlingen, säger Annika Kilander.

Ligan, som utvecklats tillsammans med Svenska Bowlinghallars Förbund kostar 300 kr/lag att anmäla sig till, sista anmälningsdagen är 30e september och ligan planerar att startas i mitten av oktober. 

Anmälningsblankett & Inbjudan

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info