Hem / Nyheter Swebowl / Nyhetsarkiv / Svenska UngdomsLigan

Svenska UngdomsLigan

Till hösten startar Svenska Bowlingförbundet en ny liga för de yngsta bowlarna: Svenska UngdomsLigan!
- Vi behövde arrangera någonting för våra ungdomar, säger Annika Kilander.

Nu startar Svenska UngdomsLigan (SUL), en ny ungdomsliga för bowlare födda 2001 eller senare som innehar, minst, bowlinglicens B. Enligt utvecklingskonsulenten Annika Kilander på Svenska bowlingförbundet är detta någonting som har saknats.
- Gjort en inventering på vad som finns för våra unga, både tävlingar och lag och vi såg att det saknades någonting. Vill vi tro att bowling passar alla så måste vi ha produkter för ungdomarna, säger Annika Kilander.

Därför startar nu Svenska Bowlingförbundet: SUL. Ligan kommer ungdomarna att spela på den egna hemmahallen i spelformen Bakers där lagspelet står i fokus istället för att alla barn stirrar sig blinda på sina egna resultat.
- Vi vill få bort resultathysterin lite grann, därför har vi valt bakers spelform där man kan vara 3-5 spelare. Så även om inte alla kompisar är nere så kan man spela, säger Annika Kilander och fortsätter:
- Bakers är fantastiskt roligt, det vet vi att ungarna också tycker, tänka som ett lag på ett annat sätt, säger hon.

Varje lag kommer att ha två veckor på sig att spela sin match, när båda lagen har rapporterat kommer resultatet att publiceras. Anmälan kan redan nu skickas in på This is a mailto link .
- Jag tycker att det ska bli jättespännande att se hur det tas emot. Alla man har pratat med, de vi har pratat med före sommaren, tycker att det ska bli kul att det kommer någonting nytt, säger Annika Kilander.

De bästa lagen i Svenska UngdomsLigan kommer sedan att gå vidare till en Sverigefinal. Antalet som går dit beror på hur många som anmäler sig till den nystartade ligan.
- Vi ville ha en riksfinal där man spelar ”live” mot varandra också. För några kanske det blir den första resan man gör i samband med bowlingen, säger Annika Kilander.

Ligan, som utvecklats tillsammans med Svenska Bowlinghallars Förbund kostar 300 kr/lag att anmäla sig till, sista anmälningsdagen är 30e september och ligan planerar att startas i mitten av oktober. 

Anmälningsblankett & Inbjudan