Hoppa till sidans innehåll

Revanschsuget Pergamon

18 MAJ 2017 15:00
Förra året förlorade de tiofaldiga svenska mästarna Team Pergamon SM-finalen med 13 pinnars marginal mot Team Clan. I år är de ute efter revansch. - Taggningen kommer det inte vara något fel på, säger Martin Larsen.
  • Skapad: 18 MAJ 2017 15:00

Bara fyra gånger sedan 2003 har det svenska mästerskapet för 8-manna-lag slutat med att någon annan än Team Pergamon har vunnit. Förra året var det tänkt att bowlingens Real Madrid skulle ta sitt fjärde raka SM-guld innan Team Clan från Nässjö förstörde festen.  
- Förra året föll vi på målsnöret, då förlorade vi på tillfälligheter, säger Team Pergamons världsetta Martin Larsen.

Martin Larsen, Team PergamonPå banorna bredvid förlorade då också Partilles damlag Team X-Calibur sin final mot Spader Dam för andra gången på fem år. Då var det två besvikna lag som åkte hem från Jönköping, någonting som kan hjälpa dem i år.
- Vi har ju nästan växt ihop med X-Calibur och bägge lagen åkte hem med axlarna långt nere. Det är det tyngsta som finns, men samtidigt finns det ingen bättre tändvätska. Taggningen kommer det inte vara något fel på, säger han.

Men det finns några orosmoln hos de tiofaldiga svenska mästarna. Vinnaren är Lilla Bragdguldet Jesper Svensson är tvingad att spela en tävling på PBA-touren. Det är även Pergamons brittiska världstvåa Dominic Barrett. Båda var, från början, tänkta att spela slutspelet.
- Det är två världsstjärnor som inte kan vara med, men det är ingenting som hindrar oss. Nu är det några andra gubbar som får kliva fram, vi har inte en klenare manskap än förra året, säger Martin Larsen som själv dras med ont i en handled som ska magnetröntgas under torsdagen.
- Jag tror inte att det kommer att stoppa mig från spel i helgen. Jag kommer spela, det kanske behövs lite tejp eller värktabletter. Men det har hindrat mig från att förbereda mig på det sätt jag vill, men jag är bara en kugge i laget, säger 37-åringen.

Borta från spel är redan Magnus Johnson Jr som spelade finalen förra året för Daniel Fransson och hans lagkompisarPergamon. Han kommer att finnas bakom banorna som en tillgång för att hjälpa till med att, bland annat, läsa de nya oljeprofilerna som Världens bästa slutspel kommer att avgöras på.
- De är ganska intressanta och har en distinkt skillnad i svårighetsgrad. 42 fotaren är inga konstigheter, ingenting som sticker ut medan 38 fotaren ser ut att vara bra mycket tuffare, säger Martin Larsen.

Eftersom den dubble regerande Europamästaren i Masters är rutinerad påminner han dock om att profilerna antagligen kommer att spelas annorlunda i Jönköping och väntar med att lägga upp taktiken till efter den officiella träningen.
- Egentligen finns det bara två vägar att gå, antingen ser man till att spela upp profilen till en själv eller så väljer man det som man tror kan vara ett problem för de andra. Vilket av de man gör beror på vilket man tror kommer göra att man vinner på bästa sätt, det är inte alltid glasklart, säger han.

Trots att världsettan Martin Larsen lever på att spela bowling och reser runt i hela världen säger han att Världens bästa slutspel saknar motstycke i världen.
- Det är utan tvekan årets bowlinghelg i Sverige. Vi kan sträcka på oss över att vi har den produkten här i Sverige som folk flyger hit för att vara med om. Det finns saker som vi kan göra för att utnyttja det mer, visa världen vilken cool grej det är, det är en riktig upplevelse, säger han.

Seriesegrarna från Partille valde att möta Stureby BK i den tidiga semifinalen. Men det var absolut inget lätt val att välja bort BK Jösse från Arvika.
- Vi var till och med inne på att singla slant. Till slut var det mest statistiska saker under säsongen som avgjorde. Vi tittade på vilka riskmoment som finns och Jösse har inga vänsterhänta, till exempel, säger Martin Larsen.

På lördag klockan 17 spelar Team Pergamon sin första semifinal mot Stureby BK på RC Bowl i Jönköping. På söndag kväll hoppas de att Aminoffs vandringspokal är på väg till Partille igen, för elfte gången, utan att några tillfälligheter stoppar dem.
- Nu har vi tänkt att vara så mycket bättre att tillfälligheter inte spelar någon roll, säger Martin Larsen.

Team Pergamon, Partille, 10 SM-Guld

Matcher:
Fredag 17:00: Team Pergamon – Stureby BK
Lördag 09:00: Stureby BK – Team Pergamon
Lördag 15:40: Team Pergamon – Stureby BK (evenetuell tredje match)

Trupp:
Adam Andersson, Robert Andersson, Kim Bolleby, Axel Engblom, Daniel Fransson, Martin Larsen, Jesper Larsen, Tomas Leandersson, Francois Louw, Mattias Olsson, Osku Palermaa och Mattias Wetterberg.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info