Hoppa till sidans innehåll

Hemligheter ska ta B-K Eva till SM-final

08 MAJ 2018 13:00
Stockholmslaget B-K Eva åker till slutspelet för tredje året i rad. I år vill de dock ta sig längre än till semifinal. Hur de har förberett sig är dock hemligt. - Generella förberedelser för ett slutspel kan man väl säga, säger Erika Svensson.
  • Skapad: 08 MAJ 2018 13:00

De senaste två åren har B-K Eva från Högdalen i Stockholm tagit sig till SM-slutspelet, men där har det tagit stopp i semifinal mot Team X-Calibur. Nu kommer de få uppleva sitt tredje raka slutspel och med sig har de rutin och erfarenheter.
- Det är en annorlunda atmosfär på ett slutspel och man vill mycket mer. Det är mer vinna eller försvinna-läge. Förlorar du i semin får du inte spela final. När du spelar det vanliga seriespelet kan du ordna upp det under säsongen, det kan du inte på ett slutspel, säger Erika Svensson i B-K Eva.

Målet för det röda laget i år är att ta sig förbi den där semifinalen och få spela om SM-guldet på söndag den 13e maj på Baltiska bowlinghallen i Malmö.
-  Det hade varit väldigt roligt att gå till final. Väldigt många har det som mål att få stå i en SM-final, säger Erika Svensson men tillägger:
- Vi kommer fokusera på ett steg i taget och ta en semifinal först.

Förberedelserna inför slutspelet är dock ingenting som det röda laget går ut med och berättar hur de gör. Istället är de lite hemlighetsfulla med en del saker.
- Generella förberedelser inför ett slutspel kan man väl säga, säger Erika Svensson, som dock berättar lite om vad de har pratat om:
- Vi har väl pratat mycket om att bara fokusera på oss och göra det vi är bra på, säger hon.

Vad är det ni är bra på?
- Det får man se på slutspelet. Vi har vår plan och kommer hålla oss till den och hoppas att det räcker långt, säger Erika Svensson.

Anneli BlomqvistDet Erika Svensson säger om förberedelserna inför slutspelet är att de tränar så mycket som möjligt, framförallt på olika underlag. Dessutom har de tagit hjälp av landslagets mentala rådgivare: Louise Sonne Schjellerup.
- Det var väldigt positiv respons efter att vi hade haft henne. Det är svårt att säga nu om det kommer hjälpa eller inte, men hon skapar bra samtal och diskussioner. Alla kommer att ta med sig någonting, säger Erika Svensson.

Förutom hemligheter och en mental rådgivare har B-K Eva också fått tillbaka Anneli Blomqvist som var skadad på förra slutspelet. Den 26-årige Team Sweden-medlemmen har under säsongen varit en av Evas bättre spelare. Men hela laget har enligt Erika Svensson utvecklats.
- Många har tagit på sig erfarenhet, varit ute och tävlat mycket. Vi har mer rutin i laget. Det är fler som har varit i nyckelsituationer och vet mer hur man ska hantera dem, säger hon.

På ett slutspel är det jämnt och det är nyckelsituationer som kommer avgöra vilka lag som tar sig till den där SM-finalen och vilka som får åka hem efter semifinalen.
- Jag tror egentligen att det är dagsform som kommer avgöra. Det är ett lite annorlunda utgångsläge i och med att profilerna hemlighålls så länge. Det gör det lite mer öppet. Det hade varit en fördel för våra motståndare, som har mer erfarenhet, om de släppts tidigare. De har den ryggsäcken att kunna lära sig snabbt med profiler, säger Erika Svensson.

På fredag börjar slutspelet, då ska B-K Eva försöka ta sig till SM-finalen med hjälp av rutin, förberedelser och hemligheter.
- Nu har vi varit med några gånger och lärt oss väldigt mycket. Vi är väldigt fokuserade och taggade inför slutspelet, säger Erika Svensson.

Truppen: (11 spelare) B-K Eva på förra årets slutspel
Evelina Andersin
Anneli Blomqvist
Emma Burman
Lina Hamberg
Caroline Jonsson
Susanna Kiiskinen
Liz Larsson
Linnea Rundgren
Lena Sulkanen
Erika Svensson
Mathilda Tidbeck

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info