Hoppa till sidans innehåll

B-K Eva vill ha revansch

16 MAJ 2019 09:00
Det är ett revanschsuget B-K Eva som i år gör sitt fjärde raka slutspel. Aldrig har de varit så nära att gå vidare från SM-semifinalen som förra året. - Vi har väntat på det här en hel säsong, säger Erika Svensson.
  • Skapad: 16 MAJ 2019 09:00

Förra året förlorade B-K Eva SM-semifinalen mot seriesegrarna Spader Dam efter skiljeserie. Stockholmarna var bara 58 poäng ifrån att nå en SM-final när det tog stopp. Sedan dess har det röda laget längtat efter revansch.
- Det var många ledsna ansikten, och många tårar, förra året. Många kände nog att det var så nära, vi var så besvikna att vi inte räckte till. Det sitter i och vi har en stor revanschlusta och vill ta igen det från förra året, säger Erika Svensson i B-K Eva och fortsätter:
- Vi är nog alla ganska pirriga och förväntansfulla nu, vi har väntat på det här en hel säsong. I princip sedan förra årets slutspel, då ville vi bara göra det igen, säger hon.

Efter förlusten satte de sig ner och analyserade slutspelet, vad var bra, vad var dåligt. De kom fram till att skiljeserien var en ny upplevelse för dem och att motståndarnas rutin fällde avgörande. De mesta mästarinnorna har varit i många pressade situationer tidigare.
- Det är inte förens man står i en verklig situation, när man står i ett slutspel, som man kan träna på det. Man får ta med sig erfarenheter från det. Jag tror att det är svårt att göra det i en träningssituation, säger Erika Svensson.

Erika Svensson menar att B-K Evas starkaste sidor är analys, kommunikation och samarbete inom laget. För att fortsätta utveckla det har de, flera gånger under säsongen, tagit hjälp av landslagets mentala rådgivare Louise Sonne Schjellerup. Dessutom jobbar de tillsammans med Dennis Eklund som kommer coacha B-K Eva under slutspelet.
- Vi är duktiga på att kommunicera vad vi ser på banorna. Jag vill säga att vi är bra på att vi är bra på att jobba som ett lag och ha väldigt roligt tillsammans. När det börjar gå bra för några i laget lyfter det alla. Vi löser det tillsammans, säger Erika Svensson och fortsätter:
- Mycket handlar om kommunikation, innan match: vad som ska vara taktiken. Sedan mycket snack under matchen, kommunicera med vår coach Dennis Eklund om vad som händer under matchen. Sedan är vi duktiga på att analysera efteråt för att vara redo till nästa match, säger hon.

Det samspelta laget som jobbar tillsammans för varandra lyckades ta en viss revansch på Spader Dam under säsongen. Stockholmarna var det enda lag som lyckades besegra seriesegrarna, och det på bortaplan i Helsingborg.
- Det är klart att det är bra för vårt självförtroende. Sedan ska man påpeka att det var deras första hemmamatch för säsongen. Men vi har ändå visat att man kan slå dem. Vi var nära i semifinalen och har slagit dem på hemmaplan, det visar vad vi kan, säger Erika Svensson.

När Spader Dam, återigen som seriesegrare, fick välja motstånd till årets semifinal valde de bort B-K Eva. Istället möter de mesta mästarinnorna BK Högland från Nässjö.
- Vi funderade väldigt mycket inom laget på hur de skulle resonera och vi tycker nog att de visade respekt mot oss genom att välja Högland, säger Erika Svensson.

Nu är det bara några dagar kvar innan Erika Svensson och hela B-K Eva får chansen att ta revansch och vinna en SM-semifinal. Den här gången blir det mot de regerande svenska mästarinnorna Team X-Calibur och lyckas de med sin plan kan de spela en SM-final på söndag.
- För oss skulle det vara jättestort. Det är vårt mål och vad vi spelar för. Vi är verkligen supertaggade och inom laget pratar vi om det här hela tiden, säger Erika Svensson.

B-K Evas trupp:
Anneli Blomqvist
Caroline Lagerlöf
Christina Kiiskinen
Eliisa Hiltunen
Emma Burman
Erika Svensson
Evelina Andersin
Lena Sulkanen
Linnea Rundgren
Mathilda Tidbeck
Susanna Kiiskinen

Coach:
Dennis Eklund
Christer Eklund

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info