Hoppa till sidans innehåll

Nationella serien planeras starta 12 september

01 AUG 2020 09:21
Svenska Bowlingförbundet planerar starta den nationella serien enligt Plan A, med första spelhelg 12 - 13 september, men med restriktioner. - Det är viktigt att följa det här och inte utsätta människor för onödig risk, säger Michael Granström.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2020 09:21

Enligt de råd och rekommendationer som myndigheterna har ute för tillfället kommer den unika svenska bowlingligan kunna starta ”som vanligt”, med första omgång 12 - 13 september. Dock startar den med ett säkerhetsprotokoll som Svenska Bowlingförbundet har tagit fram.
-  Med de förutsättningar som finns idag kan vi genomföra seriematcher. Vi vet att de flesta bowlare, och alla andra idrottare också, vill köra igång sina idrotter. Seriespelet är ett av våra nav i svensk bowling, det är viktigt att komma igång. Samtidigt ska vi inte vara dumdristiga eller äventyra människors hälsa, säger Michael Granström, sportchef på Svenska Bowlingförbundet.

Säkerhetsprotokollet som skickats ut till alla föreningar under sommaren är ett krav från Riksidrottsförbundet och något som alla idrottsförbund har tagit fram säger Michael Granström.  
- Dokumentet ger en samlad bild av verkligheten idag för att kunna genomföra vår idrott med tanke på Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, Riksidrottsförbundets, och även polisens ordningsregler. Det är ett sätt att tänka på, tips för att komma ihåg och följa Folkhälsomyndighetens råd, säger han och fortsätter:
- Det är det här med att hålla avstånd, tvätta händerna, använda handsprit och inte samlas fler än 50 personer. Det är viktigt att följa de här reglerna och rekommendationerna och inte utsätta människor för onödig risk. Det är vår bild av hur vi ska kunna genomföra vårt seriespel, säger Michael Granström som också påpekar att detta dokument även bör användas för tävlingar.

Även med dessa råd, restriktioner och säkerhetsprotokoll kommer det finnas bowlare som inte känner sig bekväma i att delta i det nationella seriespelet.
- Om någon känner oro så är det helt OK att inte delta. Det finns de som inte vill delta för att de är oroliga, det finns ju en hel del bowlare som är i olika riskgrupper, bland annat våra äldre spelare över 70. Där hoppas vi att föreningarna har ett stort sunt förnuft och följer de rekommendationer som finns, säger Michael Granström och avslutar:
- Det känns skönt att bowlingen är tillbaka.

 

Säkerhetsprotokoll.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info