Hoppa till sidans innehåll

Magnus Medalj till Robert Andersson

08 JAN 2020 11:41
Förbundskaptenen för junior- och damlandslaget Robert Andersson blev i helgen tilldelad Magnus medalj. - Det är ingen som har blivit gladare, säger Magnus Johnson.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2020 11:41

För 11:e året i rad delade, den förre förbundskaptenen, Magnus Johnson ut ”Magnus medalj” under finalspelet av AIK Tournament. Europamästaren i åttamannalag från 1977 började med att presentera årets mottagare genom att prata om vilket fantastiskt landslagsår Sverige har haft, när han sedan skiftade fokus från banorna till bakom stod förbundskaptenen för junior- och damlandslaget Robert Andersson bredvid.
- Jag tänker inte så mycket, de som får den där medaljen brukar vara så mycket äldre än jag. Jag kallades in som prisutdelare men sedan när jag hörde motiveringen tänkte jag: ”Det här skulle kunna vara jag”, säger Robert Andersson.

När Magnus Johnsson sa att ”bakom varje framgångsrik dam står en herre” stod det klart att Robert Andersson, som coachade damlandslaget till sina första VM-medaljer sedan 2009, blev mottagare av Magnus Medalj 2019.
- Dels var det mycket för vad han har gjort med landslaget. Där hans intensitet och förmåga att smitta av sig på tjejerna, som då äntligen presterade på världsmästerskap, som de har gjort på en massa europamästerskap. Nu fick de visa upp hur bra de faktiskt är. Sen fick han det dels retroaktivt för den stora spelare han själv var, under sin aktiva tid, med bland annat två världsmästartitlar, säger Magnus Johnson.

 väldigt överraskad när han insåg att han fick priset. Men också väldigt glad.
- Han blev så glad, det är kanske någon annan som har varit lika glad, men det är ingen som har varit gladare i alla fall. Det var ärligt, han blev verkligen lycklig. Det gör att det känns extra för mig, säger Magnus Johnson.
- Det var otroligt roligt. Man jobbar hårt och lägger ner väldigt många timmar på det här. Det är kul att se att någon tycker att det gör skillnad, att det spelar roll. Superstolt blev jag. Det kändes som ett perfekt läge att få lite bensin i tanken inför en ganska stökig vår, säger Robert Andersson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info