Hoppa till sidans innehåll

Juniorerna tillbaka med solsken

21 SEP 2021 10:04
Vi är många svenska bowlare som har följ juniorlandslagets framgångar på JEM i Holland. De har spridit glädje och inspiration och snart finns det tillfälle att använda solskenet och hoppet de har med sig hem.
  • Skapad: 21 SEP 2021 10:04

På svensk bowlings himmel har det länge varit grått och molnigt. Vi har haft problem med pandemin, hallar som inte öppnar igen, bowlare som inte kommer tillbaka och dambowling som har kris. Men under förra veckan fick vi solsken, glädje, hopp.

Åtta svenska ungdomar, och tre engagerade ledare, flög ner till Tilburg och Holland och representerade hela bowlingsverige på ett sätt som gynnar oss alla. Med hjälp av gemenskap, peppande, sammanhållning och fantastiskt bowlingspel gav de oss alla framtidstro.

Nu är de åter på svensk mark. Genom Svenska bowlingförbundets styrelse och Peter Tidbeck tog svensk bowling emot Maja Engberg, Sandra Lundgren, Tilde Eliasson, Alex Joki, Loke Molander och Robin Ilhammar på Arlanda. Nora Johansson och Carl Eklund har redan åkt vidare på ytterligare äventyr.

Ungdomarna återvänder till Sverige med mer än medaljer. De kommer tillbaka med erfarenheter och lärdomar, åt alla bowlare.

Svensk bowling håller hög klass internationellt.

Vi har fantastiska ungdomar som är vår framtid.

När man kämpar tillsammans med sina lagkamrater kan man uppnå vad som helst. Man kan vinna 10 medaljer på ett europeiskt mästerskap. ”Man viker inte ner sig, man fortsätter kämpa”, säger Robin Ilhammar som kommer hem från mästerskapet med medalj i alla distanser.

De erfarenheterna och lärdomar som juniorerna har med sig från Holland kan vi använda här hemma. ”Kämpar man tillsammans med sina lagkamrater kan man uppnå vad som helst”. Man kan vända en nedåtgående trend inom en hel idrott. Man kan skingra grå moln och gå mot en ljusare framtid, så länge man jobbar tillsammans mot samma mål.

Om bara några veckor är det årsmöte i Svenska bowlingförbundet. Det är ett ypperligt tillfälle för svensk bowling att ta framtidstron och insikterna från JEM till sig, samla sig, och kämpa tillsammans. Det kan bli startskottet för en ny svensk bowling, efter pandemin, ledd av åtta inspirerande ungdomar som precis har landat i Sverige igen, med solsken.

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info