Hoppa till sidans innehåll

Jesper till stegen i Oklahoma Open

25 JAN 2020 16:31
Jesper Svensson verkar att trivas i Oklahoma Open, för fjärde gången är han nu i stegfinal i tävlingen. Natten till lördagen avancerade Jesper under matchspelet och ligger inför söndagens stegfinal på en tredje plats.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2020 16:31

Jesper hade under kvalet inte det rätta flytet hela tiden, men sista serierna gjorde ändå susen. I de första sex kvalserierna fick han inte det direkta flytet förrän i sista serien. Här klämde han till med 299 och avancerade in bland de 16 som skulle gå vidare. Även under andra kvalrundan såg det lite svårt ut och inför sista serien var Jesper utanför de 16 bästa. Men nu klämde han till med 254 och en plats  i matchspelet som 13:e spelare.

I matchspelet var Jesper framförallt stark och kunde vinna flera av matcherna. I den sista serien av de åtta första serierna i matchspelet blev det en fin serie igen då han slog 279. Under kvällspassets åtta serier var Jesper hela tiden i närheten av en plats i stegen och ett flertal vinster i matchspelet gjorde att Jesper var fyra inför utjämningsserien. Återigen blev det en strålande slutserie då han slog 276 och gick upp till en slutlig tredje plats. I matchspelet var Jesper Svensson bäst med 13 vinster och bara tre förluster, en stark prestation.

Ryan Ciminelli står som etta inför stegfinal, före Brad Miller, Jesper Svensson, Patrick Hanrahan och Sean Rash på den femte platsen i stegen. Det är tre vänsterspelare i finalen, Ciminelli, Jesper och Patrick Hanrahan den senare som likt Jesper spelar tvåhänt. Förra året var Jesper tvåa i denna tävlingen efter Jakob Buttorf, kan det bli en ny PBA-titel för Jesper Svensson det vet vi när stegfinalen spelas kl 20:00 sv tid, under söndagen.

Följ tävlingren på www.pba.com och/eller betaltjänsten www.Flobowling.com

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

 

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info