Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson representerar Europa igen

02 SEP 2021 08:54
När Europa möter USA i Weber Cup 14 – 16 oktober i Leicester är den svenske superstjärnan Jesper Svensson med i det europeiska laget igen.
- Det är stort och speciellt att representera en kontinent, säger 26-åringen.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2021 08:54

Tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson kommer att representera Europa för sjätte gången i Weber Cup, den klassiska matchen mellan Europa och USA. 26-åringen, som spelar för Team Pergamon, kvalificerade sig till laget baserat på att han var den högst rankade europén på PBA-tourens poänglista.
- Det är små marginaler, hoppas att vi kan ta hem det den här gången, säger Jesper Svensson.

Tillsammans med kaptenen Dominic Barrett och danske majorvinnaren Thomas Larsen, samt en ännu inte klar spelare, ska den svenske superstjärnan försöka besegra ett amerikanskt lag som ännu består av kaptenen Chris Barnes och tvåhandsspelarna Kyle Troup och debutanten Chris Via, etta och tvåa på PBAs poänglista.
- Det är som vanligt, vi slår lite ur underläge mot amerikanerna som är väldigt bra. Vi försöker vara positiva och förändra småsaker, taktiska grejer för att komma närmare igen, säger han.

USA har vunnit de tre senaste mötena, senast när lagen möttes i Coventry, England vann det amerikanska laget med 23 – 18. Jesper Svensson, som har varit med och vunnit Weber Cup två gånger hoppas på en bättre start den här gången.
- Vi har haft väldigt tunga starter, sedan har vi lyckats komma tillbaka och göra match av det. Vi är inte så långt ifrån ändå. Vi har varit för dåliga, och de har varit alldeles för heta. Vi har haft svårt att komma igång och hamnat i underläge. Då blir det lätt lite stressat. Varje serie blir lite ”do or die”, kan man få bort den pressen, säger Jesper Svensson.

Nu ska kaptenerna välja ut två spelare till som ska vara med och spela framför publiken i Morningsside Arena i Leciester, England där de, traditionsenligt, ska bygga upp en bana med publik på sidorna.
- Man känner sig väldigt liten på en sådan uppbyggd bana. Men att vi har fansen tillbaka, det blir en bra tillgång för oss att ha bakom, säger Jesper Svensson.

VM-bronsmedaljören säger att det är en speciell stämning på Weber Cup, men att den är annorlunda mot den stämningen som är på ett svenskt slutspel.
- Det är väl lite mindre brötiga, det är inte ljud hela tiden utan det är fortfarande tyst när man slår. Som en TV-final ungefär med lite mer ljud när man släpper klotet. Det är lite mer spelarpresentationer och så. Det är väldigt annorlunda jämfört med ett slutspel där man hoppar med ett helt lag jämfört med man mot man, säger han.

Den 14 – 16 oktober ska Jesper Svensson, som vunnit 32 matcher av 54 i Weber Cup, tillsammans med Europas bästa bowlare återigen försöka besegra USA, som just nu leder med 11 – 10 historiskt.
- Det ska bli kul. Weber Cup är alltid speciellt med publiken och en uppbyggd bana. Det är speciellt och stort att representera en kontinent, säger han.

Mer info om Weber Cup finns här

Nu står det också klart att britten Stuart Williams också är klar för det europeiska laget. 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info