Hem / Nyheter Swebowl / James Blomgren nominerad till Jerringpriset

James Blomgren nominerad till Jerringpriset

Bowlaren James Blomgren blev individuell världsmästare och tog fyra medaljer på VM i dubai. Nu är han nominerad till Jerringpriset.
- Det är skitfräckt, säger han.

För fjärde gången någonsin är Bowling nominerat till Svenska idrotts kanske finaste pris: Radiosportens Jerring-pris! Världsmästaren James Blomgren, representerande Team Alingsås, tog förutom VM-guld i singel ytterligare tre medaljer på världsmästerskapen i Dubai och är nu nominerad till Jerring-priset.
- Det är en ära, det är ju ett väldigt prestigefyllt pris. Hela svenska folkets pris, säger James Blomgren.

Trots att det har varit ett framgångsrikt svenskt idrottsår med OS-guld kommer Bowling med bland de nominerade för andra gången på bara tre år. James Blomgren menar att det visar var svensk bowling står idag.
- Att den är stekhet. Någonting annat kan man inte säga. Det är kul att den breda massan av idrottstittare i landet får upp ögonen för bowlingen. Det visar ju ändå att man har gjort någonting stort, någonting bra, säger han.

Bland nominerade världsstjärnor som Armand Duplantis, Isabelle Haak, Nils van der Poel och Daniel Ståhl finns alltså också en 34-årig kille som spelar bowling för att det är roligt.
- Det är häfigt att bli omnämnd på en sådan lista. Det är inga dussinlirare direkt och där dyker jag upp, säger James Blomgren.
- Det är en ära och jättekul att bara vara nominerad. Klart rätt riktning för bowlingsporten, säger den Jerringpris-nominerade James Blomgren.

Rösta på James Blomgren genom att ringa 099-321 02, och via radiosportens hemsida: https://sverigesradio.se/artikel/kandidaterna-till-jerringpriset-2021, och genom DUO-appen. Rösta en gång varje dag!


Första omgången av Jerringpris-omröstningen avslutas 21 december klockan 15:00, de fem kandidater som då har minst antal röster åker ut. Onsdag den 22 december börjar nästa omgång med de åtta kandidater som är kvar och måndagen den 17 januari avgörs omröstningen på Idrottsgalan i Globen.

De nominerade är:
Tove Alexandersson, orientering
James Blomgren, bowling
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling
Damlandslaget, fotboll
Armand Duplantis, friidrott
Isabelle Haak, volleyboll
Hopplandslaget, ridsport
Philip Jönsson, skytte parasport
Anna Nordqvist, golf
Nils van der Poel, skridsko
Martin Ponsiluoma, skidskytte
Daniel Ståhl, friidrott
Jonna Sundling, skidor

Tidigare nominerade bowlare: 
1983 – Lena Sulkanen
1991 – Åsa Larsson
2019 – Josefin Hermansson & Jenny Wegner