Hoppa till sidans innehåll

Full House driver minigolfbana

08 MAJ 2020 13:00
För att få inkomster till klubben driver den allsvenskan klubben BK Full House, ifrån Ängelholm, en minigolfbana. - Det är klubbmedlemmarna som ställer upp och jobbar en vecka på sommaren, säger Kim Andersson.
  • Skapad: 08 MAJ 2020 13:00

En hel del bowlingföreningar letar efter sätt att få inkomster till klubben, på olika sätt. Några arrangerar tävlingar, andra säljer bingolotter eller kryddor, BK Full House i Ängelholm driver en minigolfbana.
- Det är lite speciellt, det har ju ingenting med bowling att göra. Det är så långt ifrån själva bowlinggrejen. Men vi försöker göra så mycket som möjligt, säger Kim Andersson, en av de minigolfansvariga i klubben.

1990 ville inte den lokala basketklubben driva minigolfbanan längre, då såg BK Full House styrelse en möjlighet och sökte arrendet från kommunen.
- Det skulle ju vara en inkomstkälla till klubben, och det var ingen annan som sökte så vi fick det. Sen har det bara fortlöpt, det blir 30 år i år. Vi har sett vad den har genererat genom åren, sedan har vi bara förnyat avtalen varje år, säger Kim Andersson.

Kontraktet med kommunen säger att banan ska vara öppen 25 timmar i veckan men de svenska mästarna i bowling från 2011 håller öppet 40 timmar i veckan, med hjälp av sina medlemmar.
- Det är klubbmedlemmarna som ställer upp och jobbar en vecka på sommaren. Vår ordförande ”Pelle” sköter dagtiden, sen hjälper vi andra till på kvällar och helger. Antingen står man där måndag till fredag 17 till 21, eller så står man där 12 till 21 lördag och söndag, säger Kim Andersson.

Eftersom den allsvenska föreningen har så pass många medlemmar får några stå över varje år, men annars ställer de upp och bidrar.
- Det är väl egentligen klubbkänslan. Hjälper man till får man ta en del av kakan. Alla tar sitt ansvar, det är fantastiskt att se hur folket ställer upp. Du får ju ingen lön för det, utan det hjälper till med medlemsavgifter och sådant, säger Kim Andersson.

Ängelholms-klubben var obesegrade i Sydallsvenskan när säsongen avbröts och Kim Andersson berättar att de siktar på att återvända till Elitserien, och att en sådan satsning är dyr men att minigolfbanan är bra att ha.
- Det är klart att det hjälper till. Den bidrar ju till de här grejerna, extraträningar, resor, tävlingar, utvecklingar. Ibland händer det att det trillar in material till spelarna. Det kostar en hel del. Jag vet ju bara vad det året vi tog SM-guld kostade. Det gäller att få in de här pengarna, säger han och berättar vad minigolfen bidrar med.
- Någonstans mellan 100 000 och 150 000 kronor om året när allting är betalt. Så det genererar en hel del till klubben, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info