Hoppa till sidans innehåll

Francois Lavoie vann $100 000 igen

19 APR 2021 09:06
När säsongens fem major-vinnare tävlade om över 850 000 svenska kronor i PBA Super Slam på den amerikanska proffstouren vann kanadensaren Francois Lavoie den stora segerchecken.
- Jag har aldrig känt mig bättre på banorna, säger han.
  • Skapad: 19 APR 2021 09:06

För andra gången den här säsongen stod i helgen den 28-årige Francois Lavoie med en segercheck på $ 100 000. I februari vann den elegante kanadensaren Tournament of Champions och nu i helgen vann Lavoie, som har spelat fyra matcher för Team Pergamon, PBA Super Slam och ytterligare $ 100 000.
- Det känns som saker och ting faller på plats efter att jag har jobbat hårt på försäsongen. Jag känner mig mer bekväm och självsäker, säger han till PBA.com.

Helgens TV-sända tävling samlade säsongens fem majorvinnare. Den tvåhänte US Open-vinnaren Chris Via; USBC Masters-segraren Thomas Larsen från Danmark; Tom Dougherty som vann PBA World Championship med sin enhänta teknik utan tumme; Jesper Svenssons dubbelpartner Kyle Troup som vann PBA Players Championship och då Francois Lavoie.
- Jag visste att detta inte skulle bli lätt. När jag kom hit trodde jag att det skulle bli en kul tävling och vi skulle alla ha roligt. När vi väl började bowla hamnade jag plötsligt i tävlingsläge och jag ville verkligen vinna, säger Francois Lavoie.

Efter att Tom Dougherty blev eliminerad i en seedningsserie slog Francois Lavoie amerikanen Chris Via i sin semifinal. Den färgstarke tvåhandsspelaren Kyle Troup tog sig sedan till final genom att slå danske Thomas Larsen stort, 268 – 214. Finalen mellan Lavoie och Troup blev sedan ingen större kamp efter att kanadensaren slog strike från ruta fem till åtta.
- När Troup inte strikeade på sina nästa två slag visste jag att jag bara behövde ”täcka” ut, säger han.

PBA-touren fortsätter med PBA Playoffs där tourens 16 bästa spelare gör upp om ytterligare $100 000 i förstapris. Tvåhandsdemonen från Vimmerby, Jesper Svensson, är kvalificerad som enda svensk. 26-åringen är seedad 6a och kommer att få möta australiensaren Sam Cooley i sin 16-delsfinal som visas 1 maj. Den svenska landslagsspelarens klubbkamrat, och vinnaren av PBA Super Slam Francois Lavoie är redo för säsongsavslutningen.
- Jag är laddad. Dagens tävling var självklart en självförtroende-höjare inför Playoffs. Men jag är bara så bra som jag bowlar varje specifik dag. Inget av det här betyder någonting nästa vecka. Jag kommer behöva lösa banorna igen, säger han.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info