Hoppa till sidans innehåll

Carl Eklund vann i Frankrike

03 OKT 2021 20:31
Svenska unge talangen Carl Eklund vann EBT-deltävlingen Brunswick Open 2021 i Frankrike. I finalen vann han före Höganäs BC:s islänning Arnar Jonsson och fick motta segerchecken på 7000 euro. UPPDAT:
  • Uppdaterad: 03 OKT 2021 20:31

På söndagen var det dags för återstart av European Bowling Tour, EBT, med finalspel i deltävlingen Brunswick Open i Wittelsheim, Frankrike. 

I en avgörande matchspelsfinal ställdes Carl Eklund mot svenskbekantingen och islänningen Arnar Jonsson. Arnar, som till vardags spelar i Sydallsvenska Höganäs BC, var etta in i finalen men där var det Carl som visade sig klart starkast.

Arnar vann nämligen den första serien med en ynka kägla, 245-244. Inget som nedslog svensken som fortsatte med sitt storspel och vann den serien klart med 258 mot 214, vilket även gav segern med totalslagningen 502 mot 458. Därmed blev Carl tourens allra yngsta vinnare någonsin.

Sju svenskar vidare efter första finalronden

Det var en hel hög på spelsugna svenskar på plats i Cristal Bowling i Wittelsheim. Och av de 24 spelare som gick vidare från söndagens första finalrond var hela sju svenska.

Fyra svenska spelare tog sig sen vidare bland de tolv från den andra finaletappen. Förutom Carl Eklund även William Svensson, Robin Persson och Robin Skans.

I den tredje finaletappen över fyra serier var det sedan bara Carl Eklund och Robin Skans som lyckades ta sig in bland de åtta finalister som fick spela vidare i matchspelet. Carl fick ihop 995 poäng på en fjärde plats och var placeringen före Robin, 977, över de fyra serierna. Däremot var såväl Robin Persson som William Svensson en bra bit ifrån att gå vidare då de hade 56 respektive 68 käglor upp till den åttonde och sista finalplatsen.

Anna Andersson slog 300

I den tredje finalstegen där de åtta bästa återstod inledde Carl lite trevande med 205 och förlorade den första serien. I den andra serien ryckte han upp sig rejält och var nära en fullpoängare, men en kägla stod kvar efter det tolfte slaget och det blev 299.

En svensk som däremot lyckades strajka ihop 300 i Frankrike var Anna Andersson som redan i kvalets första serie drämde till med en perfekt serie. Anna slutade sedan på 23:e plats.

Näst bäste svensk efter Carl Eklund var Robin Skans som slutade på en mycket fin femte plats totalt. Robin Persson och William Svensson slutade på 13:e respektive 14:e plats.

Resultat EBT Brunswick Open 2021

Tidigare fanns en felaktig version av texten som Swebowl ber om ursäkt för.

Skribent: Jonas Brändström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info