Hoppa till sidans innehåll

Brunswick Euro Challenge skjuts upp

09 MAR 2020 14:34
En av Europas största tävlingar, Brunswick Euro Challenge som skulle spelats under mars månad i Tyskland skjuts upp på bestämd framtid på grund av oro för Coronaviruset. - Hälsa är viktigast, säger Tournament director Martin Knoebl på Facebook.
  • Skapad: 09 MAR 2020 14:34

Oro för Coronaviruset gör att en av Europas största tävlingar Brunswick Euro Challenge, som skulle spelas under mars månad i tyska München, flyttas på obestämd framtid. Tävlingen är en av bara två, tillsammans med Ballmaster, som har Platina-status på Europatouren.
- Covid 19-situationen blir mer och mer allvarlig i Tyskland och europa. Flera stora idrottsevenemang har redan ställts in. Vi kan inte acceptera risken att någon av deltagarna eller vår personal smittas under Brunswick Euro Challenge, skriver Martin Knoebl, Tournament director, på Facebook.

Tävlingen som förra året lockade 382 spelare till den stora bowlinghallen Dream Bowl i Tyskland, där även herrarnas EM gick, vanns då av den svenske landslagsspelaren Martin Larsen.
- Vi är ansvariga för hälsan hos 70 anställda och även bowlarna vid en sådan här stor tävling. Hälsa är viktigast. I samråd med ETBF har vi beslutat oss för att skjuta upp Brunswick Euro Challenge, tills vidare. Vi tycker det är tråkigt men hoppas hitta nya datum för tävlingen, skriver Martin Knoebl på Facebook.

Än så länge finns det inga indikationer på att nästa mästerskap, junior-EM i holländska Tilburg, ska ställas in. Svenska Bowlingförbundet fortsätter dock att följa utvecklingen av Covid-19.
- Det är naturligtvis tråkigt att Brunswick Euro Challenge behöver ställas in, men utvecklingen av Coronaviruset är något som måste tas på största allvar. Svenska Bowlingförbundet följer utvecklingen dag för dag och de eventuella beslut vi kommer att behöva ta kommer vi att göra utifrån vad vi anser vara bäst för våra aktiva och ledare, säger Peter Hodor.

Svenska Bowlingförbundets rekommendationer kring Covid-19 finns här: https://www.swebowl.se/Verksamhet/Verksamhetsnyheter/svenskabowlingforbundetsrekommendationerkringcorona-viruset/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info