Hoppa till sidans innehåll

14 regioner med skärpta allmänna råd och fler matcher skjuts upp

11 NOV 2020 14:53
Igår tisdag kom besked om att ytterligare fyra regioner inför skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet agerar som tidigare och skjuter upp berörda matcher
  • Uppdaterad: 11 NOV 2020 14:53

Igår tisdag inrördes skärpta allmänna råd även i Västerbottens, Norrbottens och Kalmars regioner för att hejda smittspridningen av covid-19. Desutom valde Region Blekinge att på eget inititiativ införa de skärpta allmänna råden. 

Regionerna Västerbotten, Norrbotten och Kalmar inför de skärpta allmänna råden i fyra veckor, till och med den 8 december. Blekinge valde i sin tur att införa dem till och med den 30 november. 

Därmed finns det skärpta allmänna råd i 14 av Sveriges totalt 21 regioner. Förbundet fortsätter med sin strategi för den Nationella serien. Att skjuta upp samtliga matcher med lag från de regioner som berörs, både lagens hemma- och bortamatcher, och under den tid som de skärpta råden gäller i respektive region.

I dagsläget är det olika slutdatum i flera regioner, vilket påverkar antalet berörda omgångar i varje region. Dessutom kan slutdatum för de skärpta råden kan även förlängas med kort varsel av respektive region efter inrådan av Folkhälsomyndigheten och förbundet följer utvecklingen. 

Tidsramen för distrikten att genomföra sina DM, särskilt med tanke på kvalificeringen till finalsteg 1 i 3-manna SM i december, har blivit allt mer kritisk. Därför kommer styrelsen att behandla frågan på torsdagens styrelsemöte och besked om 3-manna SM:s finalsteg 1 och 2 kommer senast på fredag. 

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info