Hem / Nyheter / Team Alingsås premiärspelar dubbelt borta i Elitserien

Team Alingsås premiärspelar dubbelt borta i Elitserien

Två av förra säsongens slutspelslag gör entré i herrarnas Elitserie. Team Alingsås möter IKW/Köping BK och Ludvika BK på bortaplan och BK Kaskad tar emot BK Full House.
– Det ska bli kul komma igång med serien, säger James Blomgren i Alingsås.

Team Alingsås med världsmästaren James Blomgren gör entré i årets Elitserie till helgen och ska norrut för möten med Ludvika BK och IKW/Köping BK. Två lag som båda förlorade sina hemmamatcher mot Team Clan i den första omgången.

– Även om jag och några till i laget redan haft en ganska intensiv start på säsongen ska det bli kul att komma igång igen med seriespelet och det på riktigt med en lång bortasväng, säger James Blomgren i Alingsås.

"Viktigt att komma in i matchtempot snabbt"

Laget har inga nyförvärv och har tappat rutinerade Mikael Roos. Dessutom får laget klara sig utan Joakim West som inte kan åka med denna helg. James noterade de höga slagningarna den första omgången i Ludvika och har planen klar för sig och sitt lag.

– Det gäller att vi är med från början och kommer in i matchtempot så fort som möjligt för att hänga med siffermässigt. Vi gjorde en fantastisk grundserie i fjol, enda bottennappet var mot just Ludvika borta förra säsongen, men förhoppningsvis har vi lärt oss läxan till denna gång, förklarar James Blomgren.

Kaskad har fått mersmak av silvret

Förra säsongens finallag och silvermedaljörer BK Kaskad tar emot nykomlingen BK Full House, som vann sin premiärmatch förra helgen hemma mot BK Joker. Kaskad gjorde en mycket fin fjolårssäsong och tog sig som fjärde och sista lag till slutspelet och slog sedan ut grundserievinnaren Alingsås i semifinalen men fick sen ge sig mot Team Pergamon i finalen.

– Hela laget fick mersmak förra säsongen med silvret så alla är taggade och vill göra en minst lika bra säsong igen. Full House är ett bra lag och de har många spelare som spelat i Elitserien tidigare, ett rutinerat gäng trots att de är nykomlingar, men vi vill förstås dra fördel av hemmaplan där vi är starka och siktar givetvis på seger, säger Willam Svensson i BK Kaskad.

Teodor starkt nyförvärv i Kaskad

Kaskad har samma stomme kvar från förra säsongen men är även tillspetsad med nyförvärvet Teodor Samuelsson och det är ett norrköpingslag som har stora förhoppningar även på denna säsong. 

– Teodor Samuelsson är ett mycket bra tillskott. Han har spelat bra på tävlingar nu i sommar och vi har även fått en bredare trupp överlag, berättar William vidare. 

Ängelholmsklubben BK Full House åker sedan vidare och möter på söndagen Stureby BK i Stockholm – ett lag som Full House besegrade i elitkvalsfinalen i våras så det blir ett spännande nykomlingsmöte där Stureby har revansch att fodra.

Falkenberg beger sig till Skåne

BKF Falkenberg vann sin hemmamatch förra helgen och ska nu åka söderut till Skåne för bortamatcher mot Kulladals BS och IS Göta. Två hemmalag med blandade resultat från den första omgången. Kulladal fick se sig besegrade av Stureby medan IS Göta gjorde processen kort med stockholmslaget och vann klart.

Dennis Johansson var matchbäst förra helgen i Falkenberg på blygsamma 802 och var faktiskt den enda spelaren i matchen över 800 på den mycket svåra 44-fots oljeprofilen som användes i hemmahallen.

– Vi valde att inte lägga någon av de lättaste profilerna då vi har spelat på den tidigare så vi har vanan inne och det är bra att ha en sån profil i bagaget. Vi kommer dock att ha en back up-profil hemma lite beroende av motstånd och vilka av våra egna som spelar, säger Dennis Johansson.

Bortaspel på mer strajkvänlig oljeprofil

Till helgen är det inte Falkenberg som får välja profil då matcherna går på bortaplan på Baltiska i Malmö och Olympia bowling i Helsingborg. Där blir det då den mer siffervänliga profilen på 37 fot.

– På Baltiska har vi spelat bra tidigare säsonger, så den hallen verkar vi vara bekväma med så där får vi hoppas på det går som de senaste åren. Det är dock svårt veta vilket lag Kulladal ställer upp med, har de med sina danska spelare blir de klart mycket starkare, säger Dennis som fortsätter. 

– Däremot har vi haft det historiskt lite tuffare på Olympia. Göta är också ett mycket bra lag, men vi får hoppas vi har goda minnen för tidigare skåneresor så vi får göra vårt bästa och hoppas vi lärt oss något från tidigare gånger, säger Dennis Johansson.

Helgens omgång i herrarnas Elitserie

Lör 17/9 
10.00  Ludvika BK- Team Alingsås
10.20  Kulladals BS - BKF Falkenberg
14.40  IS Göta - BKF Falkenberg
15.00  BK Kaskad - BK Full House
16.00  IKW/Köping BK - Team Alingsås BC

Sön 18/9
10.00  Stureby BK - BK Full House

Länk till tabeller och resultat!