Hem / Nyheter / Stureby var överlägsna i nykomlingsmötet

Storseger och distriktsrekord av Stureby BK

Stureby BK vann nykomlingsmötet mot BK Full House i Elitserien på söndagen. Stureby vann med hela 19-1 och slog även nytt distriktsrekord för Stockholm med 7557 totalt.
– Sjukt bra match från vår sida idag, säger en nöjd Dennis Eklund i Stureby.

Det spelades endast en match mot söndagen i herrarnas Elitserie och det var nykomlingsmötet mellan Stureby BK och BK Full House från Ängelholm. Lagen möttes så sent som i elitseriekvalfinalen i våras och då var det Full House som vann. Men Stureby fick en friplats till Elitserien då Jösse avsade sin Elitserieplats och på söndagen tog stockholmslaget även en gruvlig revansch. 

Nytt distriktsrekord av Stureby

Stureby formligen krossade gästande Full House med hela 19-1. Hemmalaget förlorade endast en banpoäng knappt i den första serien, sen var gästerna nästan aldrig nära att vinna någon fler poäng. Skillnaden i totalslagning måste vara en av den största någonsin i Elitserien då Stureby dammade in hela 7557 mot gästernas 6272 - en kägelmarginal på hela 1285 poäng - och totalslagningen är även nytt distriktsrekord. 

– Det blev revansch mot Full House med råge idag. Vi har fått en riktigt skaplig start hittills i serien med höga totalslagningar och två segrar av tre möjliga. Framförallt jobbar vi med att hålla en hög botten och det var riktigt roligt att junioren Robin Noberg var tillbaka och spelade så fantastiskt fint med 975 i sin elitseriedebut, säger Sturebys Dennis Eklund.

Jerry Ekman-Wogel toppade återigen individuellt i Stureby med 1001. Lagets utbytte och reserv hade hela 929 vilket innebar att Patrik Nilsson blev "grindstängare" i laget trots fina 895. I Full House var det endast Kim Andersson som tog sig över 900 med 910. 

Gotlandspärlan vann mot Örnen

I Mellanallsvenskan vann IK Gotlandspärlan på ön över gästande BK Örnen. Hemmalaget hamnade i underläge 1-4 efter den första serien efter flera knappa bordsförluster, men sen var det Gotlandspärlan för nästan hela slanten då gotlandslaget spelade in 13 banpoäng av 15 möjliga under de tre kvarvarande serierna.

Slutresultatet blev klara 14-6 och stor segerorganisatör var Andrei Liljegren som strajkade ihop hela 989 poäng och tog fyra banpoäng i par med Peter Andersson, 892.  I Örnen toppade Thomas Ehrling med 809.

Kabaré vann en av två bortamatcher i Malmö

I Sydallsvenskan vann Kabaré BS en av sina två bortamatcher i Malmö. Först förlorade Kabaré en otroligt dramatisk match mot Bulltofta med 9-10 efter att ett bord slutat oavgjort i den sista serien och totalen i hemmalagets favör med knappa 18 käglor.

Mikael Gottfries bäst i hemmalaget med 900 och fyra vunna banpoäng ihop med Emanuel Sjödin, 816. Hos gästerna toppade Kristoffer Klasson, 897.

Kabaré repade dock snabbt mod och vann sen i nästan lika jämn match mot Kulladals BS F med 11-9. Kristoffer Klasson återigen bäst individuellt i Kabaré med 919 och nu blev det även full pott i inspelade banpoäng i par med Johnny Magnusson, 882.

Länk till resultat och tabeller!