Hem / Nyheter / Repris för SM-finalen direkt i damernas Elitserie

Repris för SM-finalen direkt i damernas Elitserie

Damernas Elitserie drar igång med en repris på förra säsongens SM-final. Regerande svenska mästarna Spader Dam tar emot silverlaget Team X-Calibur.
– Kul med skarpt läge direkt, säger Spader Dams Europamästare Anna Andersson.

Efter sommarens svenska succé under Dam-EM i Danmark är det ett stort antal europamästare och EM-medaljörer som drar igång seriespelet i Damernas Elitserie i helgen. Flest medaljörer hittar vi i reprismötet av vårens SM-final mellan Spader Dam och Team X-Calibur. även om båda lagen kommer lite sargade till mötet.

Helsingborgslaget Spader Dam drog det längsta strået i SM-finalen i två raka matcher och det är en laddad Anna Andersson, mästare i singel under EM:et, som ser fram emot matchen på lördagsförmiddagen. 

– Det blir full fart direkt vilket är mycket kul. X-Calibur är säkert mycket revanschsugna, men vi vill också vinna så det kommer att bli tufft som vanligt när vi möts, säger Anna.

Ny oljeprofil för många

De regerande svenska mästarna på damsidan har i stort samma starka trupp som i fjol. Det som kan störa är att alla spelare inte alltid är tillgängliga för match vissa helger. 

– Den här gången kan dock inte Sandra Andersson vara med, men vi har ett starkt lag i helgen ändå. Våra yngre spelare får då chansen och vill gärna visa upp vad de kan, fortsätter Anna. 

Matchen spelas på den nya 42-fot långa oljeprofilen vilket gör det lite mer ovisst. 

– Det handlar mycket om att få en bra start. Inte alla spelare i vårt lag har haft möjlighet testa den här profilen tidigare, så kommunikationen mellan oss spelare i laget kommer att bli mycket viktigt, förklarar Anna.

X-Calibur saknar tre starka namn

Team X-Calibur vann faktiskt det tidiga seriemötet lagen emellan förra säsongen och i Partillelaget hittar vi ännu en spelare som plockade medaljer under EM.

– Vill inte säga att det riktigt en repris på finalen, båda lagen har lite andra spelare på banorna i morgon så vi får se vad som händer. Vi ser dock med tillförsikt fram emot att seriespelet startar igen och hoppas vi kan göra en lika bra match som då vi vann senast i serien, säger Josefin Hermansson i Team X-Calibur. 

I Team X-Calibur saknas Joline Person-Planefors och Victoria Johansson är inte med på grund av skadan hon fick under EM och som fortfarandeinte är läkt. U21-medaljören Ottilia Gunnarsson är också inte kurant efter att ha opererat knäet i somras så X-Calibur saknar tre starka spelare.

Nykomlingen Hallandia spelar hemma, borta

Team X-Calibur har dubbla bortamöten på lördagen och efter prestigemötet i Helsingborg fortsätter Partilledamerna vidare till Falkenberg för att möta nykomlingen BK Hallandia. Halmstadslaget tog sig upp till den högsta ligan trots att laget saknade bowlinghall på hemmaorten Halmstad. Istället spelade Hallandia sina hemmamatcher i Falkenberg vilket de gör även denna säsong. 

En annan intressant match är den andra nykomlingen BK Cahoot som tar emot BK Merci. Kalmarlaget har varit i damernas Elitserie förr, men det var många år sedan och det blir intressant att se hur nykomlingen klara sin premiär. 

Örebrolaget BK Merci åker sen vidare till Nässjö och ställs inför ett svårt bortamöte med starka BK Högland. 

Det blir också ett hett stockholmsderby redan denna första spelhelg. Hammarby IF BF tar emot B-K Eva, Stockholm i i Brännkyrka. 

Damernas Elitserie Lördag 17/9
10.00  BK Cahoot - BK Merci
10.00  Spader Dam - Team X-Calibur BK
11.40  Hammarby IF BF - B-K Eva, Stockholm
15.00  BK Hallandia - Team X-Calibur BK
16.20  BK Högland - BK Merci

Länk till resultat och tabeller!