Hem / Nyheter / Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär

Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär

I damernas Elitserie spelas tre matcher i helgen. Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär mot BK Högland och BK Cahoot och BK Merci tar emot Hammarby IF BF.
– Vi ska fokusera på vårt eget spel och ha kul, säger Hallandias Yvonne Martinsson.

I damerna Elitserie spelas tre matcher i helgen där nykomlingarna BK Hallandia beger sig till Nässjö för match mot BK Högland och sen på söndagen till Kalmar för ett äkta nykomlingsmöte med BK Cahoot.

– Vi har tränat på banprofilen och har en plan hur vi skall lösa den. Det är viktigt att vi fokuserar på vårt eget spel eftersom vi inte kan påverka något annat, säger Yvonne Martinsson i BK Hallandia.

Spännande nykomlingsmöte

På söndagen är det dags för ett nykomlingsmöte då Hallandia äntrar banorna i Kalmar för match mot seriens andra nykomling, BK Cahoot

– Vi har mött Cahoot flera gånger genom åren och vi brukar ha tajta och roliga matcher mot varandra. En annan nyckel i helgens båda matcher är att vi är uppmärksamma på hur banorna förändras och justerar i tid, fortsätter Yvonne Martinsson.

BK Merci gör come back i hemmahallen

I den tredje dammatchen tar BK Merci emot Hammarby IF BF i Örebro där Merci får göra en efterlängtad ”hemmapremiär”. Efter några säsonger i Hallsberg då det saknats bowlinghall i Örebro kan örebrolaget återigen spela i hemmahallen på ett återöppnat Strike & Co.

(Arkivbild: BK Hallandia direkt efter avancemanget till Elitserien)

Helgens Elitserie Damer
Lördag 24/9
12.00 BK Merci - Hammarby IF BF
13.30 BK Högland - BK Hallandia

Söndag 25/9
10.00 BK Cahoot - BK Hallandia

Länk till resultat och tabeller!