Hem / Nyheter / Ludvika besegrade Team Alingsås i Elitserien

Ludvika besegrade Team Alingsås i Elitserien

Ludvika BK besegrade Team Alingsås på hemmaplan och IS Göta tog andra raka hemmasegern i herrarnas Elitserie.
– Otroligt starkt av grabbarna att komma igen efter förra helgen, säger en glad Fredrik "Kreken" Andersson i Ludvika.

Fjolårets seriesegrare Team Alingsås var laddade för att ta revanch för bortaförlusten i fjol mot Ludvika BK. Men dalalaget gjorde om bedriften och besegrade det tippade topplaget Team Alingsås igen. Förra helgen blev Ludvika närmast överkörda på sina hemmabanor av ett strajkglatt Team Clan som vann stort.

– Vi hade ett snack efter matchen mot Clan. Vi spelade inte dåligt men fick ändå stryk med 500-600 poäng totalt. Det fanns en första tanke på att vi skulle byta oljeprofil men valde att behålla samma och idag räckte våra 6950 till seger. I backspegeln var det inte smart att lägga samma profil som Clan har på sin hemmaplan så trots förlusten förra helgen hade vi hade en bra känsla med oss inför dagens match, förklarar Fredrik Andersson, en mycket nöjd och delaktig ordförande i Ludvika.

Smakstart för Ludvika mot Alingsås

Det här gången fick också Ludvika en smakstart och tog kommandot direkt i den första serien med vinst 4-1. Alingsås reducerade efter serie två till likaläge 5-5 och det var helt öppet inför fortsättningen, men i de två avslutande serierna var Ludvika snäppet starkare och kunde vinna med 12-8. 

– Inför matchen pratade vi också om våra tredje serier som sällan är bra då vi ofta blir tysta och försiktiga. Nu skulle vi hålla upp snacket hela matchen och det gjorde grabbarna med bravur, säger en nöjd Fredrik Andersson.

För i den tredje serien gjorde Ludvika åter ett ryck med vinst 4-1 i serien, en ledning laget sen höll ihop ända till slutet. 

Magnus Lindkvist och Daniel Johansson bäst individuellt i hemmalaget med 998 respektive 983. I Alingsås var James Blomgren i topp med 998 och var enda spelare hos gästerna över 900.  James avslutade även med en 300-serie.

Alingsås tog snabb revansch mot IKW/Köping BK

Team Alingsås slickade dock såren snabbt vilket IKW/Köping BK fick erfara senare på eftermiddagen. Alingsås gav inte hemmalaget någon chans och vann med klara 15-5.

Gästernas Robin Skans var på rejält revanschhumör och strajkade ihop hela 1041 varav en 300-serie i den andra serien. Emanuel Jonsson, 880, i par med Jens Sjöbohm, 857, vann alla fyra banpoäng.

I Köping kämpade Carl Eklund, som var tillbaka efter junior-EM, och var bäst i hemmalaget med 951.

Kulladal vann knappt mot Falkenberg

BKF Falkenberg vann sin hemmamatch i den första omgången, men nu stod två bortamatcher på programmet. Falkenberg inledde lördagen med att förlora en jämn match mot Kulladals BS. Avgörandet kom först i de avslutade spelrutorna där hemmalaget var det lag som höll för trycket och hade marginalerna på sin sida.

Kulladal hade en knapp ledning med 8-7 inför den sista serien där laget fick bra utdelning med vinst 4-1 i serien trots ganska jämn total 1670 mot 1604. Till exempel vann Kulladal ett bord med endast fem käglors marginal.

Hemmalaget hade två bordspar som tog full pott i banpoäng. Bordsparet Johan Davidsson, 970, och Mikkel Sørensen, 933, var både toppar individuellt i laget samt vann alla fyra banpoäng. I Falkenberg var Mikael Larsson bäst individuellt med 883.

 Göta gav Falkenberg andra raka förlusten

Falkenberg fick sen även ge sig mot IS Göta som vann med 13-7. Hemmalaget Göta drog ifrån till en klar ledning med 8-2 efter halva matchen, men gästerna höll matchen vid liv in den sista serien efter att ha vunnit den tredje serien med 4-1 och reducerat underläget till 6-9.

I den sista serien var dock Göta åter det starkaste laget och kunde knyta åt säcken via några knappa bordssegrar och ta sin andra raka seger av två möjliga, båda på hemmaplan.

I Göta var André Lindberg på bra spelhumör och strajkade ihop fina 1028. Theo Stéen bäst i Falkenberg efter en mäktig spurt med 300 i den sista serien vilket gav 961 totalt.

Kaskad visade upp storspel mot Full House

BK Kaskad hade inga problem med att vinna över nykomlingen BK Full House som gjorde sin bortapremiär i den högsta serien, och det blev en riktigt tuff sådan. Efter hemmasegern i den första omgången hade ängelholmslaget stora problem med att hänga med fjolårets silverlag BK Kaskad på dess hemmabanor och Kaskad kunde tillslut vinna med hela 18-2.

Hemmalaget hade två bordspar med full pott i inspelade banpoäng. Emil Ågren var bäst individuellt med 927 och i par med Markus Lenefjäll, 834, blev det även fyra vunna banpoäng. I Full House Andreas Andersson bäst med 857.

I morgon söndag tar Stureby BK emot BK Full House i ett rent nykomlingsmöte och på onsdag avslutas denna omgång med ett flyttat göteborgsderby när BK Joker tar emot regerande svenska mästarna Team Pergamon.

(Arkivbild: IS Götas Karl Wahlgren jublar över en strajk.)

Länk till resultat och tabeller!