× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / Kulladal slog Pergamon på bortaplan

Kulladal slog Pergamon på bortaplan

Hösten är kommen och såväl damernas som herrarnas elitserie är i full gång. Ett av lagen som med stor sannolikhet firar denna söndagkväll är Kulladals BS som överraskade rejält när de gav Team Pergamon BC på nöten i Partille.

Denna elitseriesöndag inleddes i Kalmars bowlinghall där BK Hallandia gjorde påhälsning hos BK Cahoot. Hallänningarna, som just återvänt till damernas elitserie, besökte under gårdagen BK Högland där de stötte på minst sagt besvärligt motstånd och en förlust. Sandra Granfeldt berättar om hur laget laddat upp för den utmaning som en dubbelmatch på bortaplan innebär.

Vi har tränat tillsammans i banparen som vi startade med i lördags mot Högland på den oljeprofilen. Vi har pratat mycket om målen inför säsongen och även under den här helgen, säger Sandra.

Gästande Hallandia inledde på starkast möjliga vis genom att ta hem full pott, men Cahoot skulle dock komma att göra detsamma i matchens andra serie. Den andra halvan av matchen var ytterst jämn, men i slutänden var det BK Cahoot som lyckades knipa fler banpoäng och vann med endast elva poäng mot nio.

Sandra Granfeldt stod dock för dagens högsta slagning med 790 poäng, följd av lagkamraten Linnéa Andersson på 781. Lagbäst i Cahoot var Jenny Johansson med sina 766 poäng. Hallandia fick fara hem utan några matchpoäng denna gång, men blickar framåt och försöker ta med sig helgens positiva beståndsdelar.

– Det vi tar med oss är att vi kämpat på bra i matcherna. Mot Högland tog vi 1-4 i tredje serien och chockade nog dem lite. Idag var det jämnt fram och tillbaka mot Cahoot där vi inleder starkt och de kommer tillbaka i andra serien, resonerar Sandra.

Samtidigt, i Göteborg, pågick dagens första match i herrarnas elitserie där BK Joker ställdes mot skåningarna i IS Göta. Matchen var alltigenom sannerligen jämn där skillnaden mellan lagens banpoäng aldrig var större än en. När den sista serien inleddes innehade hemmalaget Joker ett nätt övertag med sina åtta poäng mot Götas sju, däremot skulle det komma att bli gästerna som gick segrande ur den täta kampen när ett banpar slutade oavgjort och Göta dessutom knyckte tre banpoäng.

Matchen slutade således 9-10 och i det vinnande laget finner vi matchens högsta slagning från Anton Andersson med 957 poäng. Därefter i poänglistan finnes Jokerspelarna, som även är banpartners, Kevin Karlsson och Arvid Thomsson på 912 respektive 906 poäng.

En kort stund senare och något österut var det Team Alingsås BC som mötte ytterligare ett skånelag i form av Kulladals BS. Förra helgen, där Team Alingsås åkte hem med en vinst av två möjliga, avslutade Robin Skans bortasvängen med både en tusenslagning och en trehundring därtill och han såg mycket fram mot säsongens första hemmamatch.

Det är alltid lite särskilt med hemmamatch. Vi är starka hemma i vår borg och det är något vi tar tillvara på under säsongen, säger Robin inför dagens match.

Bortalaget gav dock västgötarna ett tufft uppvaknande i matchens inledande serie då de norpade fyra banpoäng och därtill var 160 kägelpoäng starkare med sina 1804. Detta verkade dock bli en rejäl väckarklocka för alingsåsarna som därefter gjorde en helomvändning och fick med sig tretton banpoäng efterföljande tre serier.

14-6 blev slutresultatet och högst slagning i matchen stod Rickard Dahllöf för med 983 poäng, följd av Kulladals André Håkansson samt Alingsås-spelaren Adam Henström på 942 respektive 928 poäng. Team Alingsås BC, som går in i denna säsong med en stark fjolårssäsong i ryggen fortsätter att sikta mot nya höjder.

Team Alingsås är ett framtidsbygge och vi siktar på att vara en av de största föreningarna i Sverige. Vi har som mål att vinna SM-guld och förra säsongen var ett steg i rätt riktning. Vi har många unga spelare som håller på att etablera sig i elitserien och ju mer tiden går desto bättre blir det. Tyvärr blev vi av med en viktig kugge i form av Mikael Roos, men det ger chansen för andra att steppa upp, berättar Robin.

I Falkenberg, samtidigt som matchen ovan, levererade BKF Falkenberg ett oerhört solitt resultat mot gästande Ludvika BK. Hemmalaget lät mer eller mindre aldrig sina motståndare äntra matchen på riktigt och redan efter tre spelade serier var segern säkrad då hela tolv poäng håvats in.

Efter ytterligare fyra poäng i den slutgiltiga serien landade matchen med andra ord på 16-4 och med 893 poäng var det Dennis Johansson som stod för högsta enskilda resultat. Därefter finnes Ludvikaspelaren Andreas Grönstrand med 864 samt falkenbergaren Viktor Albihn med 862 poäng.

Dagens stora överraskning skulle dock komma under eftermiddagen på Partille Arena där Team Pergamon BC huserar och där de ställdes inför bortalaget Kulladals BS, som tidigare under dagen fick se sig besegrade på Stures bowling i Alingsås. Föregående match skulle mycket väl kunna ha varit en motivator till att verkligen se över vilka punkter som kräver förbättring för att prestera mot ett så motståndskraftigt lag som Pergamon trots allt är.

Inledningen var dock allt annat än trivsam för malmöiterna som endast lyckades spela in en banpoäng mot Pergamons fyra. Därefter vände vindarna totalt och med en andraserie som jämnade ut ställningarna och en tredjeserie där banpoängsfördelningen repriserades innehade Kulladal ett starkt övertag inför slutserien med nio poäng mot sex. Trots en högpresterande spurt från hemmalaget, som innehöll såväl hög kägelpoäng som ett litet övertag i fördelningen av banpoäng, slutade dock matchen med att Kulladals BS gick segrande ur detta möte med 11-9.

Vinnarnas Johan Danielsson storspelade med glimrande 1006 följd av lagkamraten André Håkansson på 982. Högst slagning i Pergamon var det Adam Andersson som stod för med sina 980.

Länk till matchresultat och tabeller.