Hem / Nyheter / Joker skrällde och besegrade Pergamon

Joker skrällde och besegrade Pergamon

De regerande mästarna Team Pergamon åkte på en tung förlust i säsongspremiären. Joker var starkast i rivalmötet under onsdagskvällen och vann med 12-8.
– Det var en otroligt bra laginsats av oss, säger Stefan Roos i Joker.

BK Joker hade inlett säsongen med två raka förluster men i årets första hemmamatch rivstartade de direkt från start mot Pergamon. Den första serien tog Joker hem med 4-1 och de följde upp med att vinna den andra med 3-2.
– Det var viktigt för oss att vara i förarsätet från start och ha ett bra utgångsläge. Det var lite vår chans för att kunna vinna matchen, säger Stefan Roos.

I den tredje serien kom dock Team Pergamon tillbaka och Partillelaget vann den med 4-1. Inför den avslutande serien stod det 8-7 till Joker. Den fjärde serien var länge jämn och allt avgjordes i de två sista rutorna. Där var Joker kyligast och tog till sist hem den med 4-1.
– Det blev lite nervöst när Pergamon vann den tredje serien men vi hade pratat inför matchen om att jobba som ett lag och att stötta varandra. Det lyckas vi verkligen med hela vägen och det här var en riktig lagseger, säger Stefan Roos och fortsätter:
– Jag tror nog Pergamon blev lite ställda av hur vi peppade varandra och kämpade i fjärde serien.

Joker fick genom segern en fin start i deras nya hemmahall Strike House i Göteborg.
– Det har varit lite ovant på träningar men vi har kommit in i det mer och mer och det här visar att våra förberedelser har gett effekt. 

Stefan Roos menar att segern bygger självförtroende till kommande matcher.
– Pergamon har varit storebror under lång tid och de har ett oerhört starkt lag. Det var längesedan vi vann mot dem så det är en tung skalp för oss.

Poängbäst i Joker var Kevin Karlsson med 924 poäng. I Team Pergamon var det EM-guldmedaljören i singel, Markus Jansson, som hade högst poäng med 914 i sin första seriematch för sin nya klubb.

På söndag är det dags för Joker att inta banorna igen i Strike House då de tar emot IS Göta. Team Pergamon får ladda om för hemmamatch mot Kulladal på söndag.

Resultat