Hem / Nyheter / Höga siffror och jämna matcher i Sydallsvenskans första omgång

Höga siffror och jämna matcher i Sydallsvenskans första omgång

Hälften av matcherna i Sydallsvenskans första omgång på lördagen slutade 11-9 medan det i några av de andra matcherna var mycket höga siffror.
Allra högst siffror blev det i BK Clan F hemmamatch. Nässjölaget tog emot Varta BK, men gav aldrig bortalaget någon chans att vara med i matchen alls. 4-1 i första serien blev snabbt 9-1 efter två serier och sen när Clan vann tredje serien med 3-2 så var matchen avgjord. Clan defilerade sedan in i mål med 5-0 i sista serien och 17-3 i slutresultat. Hela 7128 fick Clan ihop. Hyfsade siffror av ett farmarlag. Bäst i matchen blev Alexander Tigerstrand med mycket fina 1019. Det var sånär även 300 i tredje serien, men den slutade med 296. Daniel Rehn bäst i Varta med 865
 
Team Pergamon F ville inte vara mycket sämre än Clan, och lyckades även de få ihop över 7000 poäng i sin hemmadebut för säsongen. För motståndet stod Forshada som hade allt annat än en rolig säsongsinledning. Hemmalaget från Partille vann alla fyra serier med siffrorna 5-0, 4-1, 4-1 och 5-0. 18-2 i slutresultat Team Pergamon samlade alla sina spelare mellan 821 och 924, men bäst av alla blev Tobias Hogdin med 924. Jimmy Andersson bäst i Forsheda med 815.
 
Som sagt så hade Forsheda en allt annat än rolig säsongsstart, och det berodde inte bara på överkörningen från Pergamon. Forsheda inledde nämligen sin lördag med match mot IK Sterling, även det i Partille. Här var bortalaget starkast till en början, och tog en tidig ledning med 3-2- Sterling vände snabbt på matchen och tog andra serien med 4-1. När Forsheda sedan tog ytterligare en 3-2 i tredje serien så var det 8-7 till Sterling inför sista serien och det var öppet åt båda hållen. Det var dock hemmalaget Sterling som var starkast, vann sista serien med 4-1 och matchen med 12-8. Kent Karlsson i Forsheda bäst i matchen med 907, medan ålderman Olle Svensson blev bäst i Sterling med 891.
 
Ett lag som absolut hade marginalerna på sin sida den här lördagen var Marbodal. Tidaholmslaget hade lång bortaresa och inledde med match mot Olofström. Tack vare en mycket stark start, 4-1 i första serien och 5-0 i andra serien så kunde Marbodal säkra sin seger, trots att Olofström kom tillbaka och vann de båda sista serierna med 4-1. 11-9 blev det tillslut till Skaraborgarna. Stefan Johansson i Olofström blev bäst i matchen med 957. Henrik Blomqvist bäst i bortalaget med 861
 
Marbodal åkte sedan vidare till Hässleholm för match mot Femtionian och det var nog lite deja vu över det hela då Marbodal återigen vann första serien med 4-1 och andra serien med 5-0, för att sedan tappa de två återstående serierna med 4-1. 11-9 till bortalaget igen och en perfekt start på säsongen för Marbodal! Marcus Fogelberg i Marbodal slog högst i matchen med sina 930. Jenny Wegner bäst i Femtionian med 894.
 
Höganäs var det andra laget att vara inblandat i två matcher som båda slutade 11-9. I första matchen var det dock Höganäs som stod på den förlorande sidan efter en mycket svängig match mot hemmalaget Lunds BK Mamba. Hemmalaget började starkast och vann med 4-1. Höganäs svarade sedan upp snabbt och tog 4-1 i andra serien och kvitterade. LuMa lyckades sedan ta 5-0 i tredje serien och trots att Höganäs gjorde vad de kunde för att kvittera igen i sista serien så drog hemmalaget det länsta strået och vann till slut med 11-9. Höganäs Anton Persson bäst i matchen med 936 medan Magnus Andersson blev bäst i Lunds BK Mamba med 906.
 
Höganäs åkte sedan vidare till Malmö för match mot BK Thule. Där blev det en lite mindre svängig match, men lika jämn. Höganäs inledde starkast och vann de båda första serierna med 3-2 och 4-1. Det byggde upp en ledning i matchen som Thule aldrig lyckades ta ikapp, även om de försökte allt de kunde. 3-2 och 3-2 till Thule i de båda sista serierna och slutresultat 11-9 till Höganäs. Återigen var Anton Persson bäst i matchen med 883. Marcus Rasmusson bäst i Thule med 833.
 
I Göteborg var det ett derby som mellan Virveln och Örgryte som dominerades av bortalaget Örgryte. 4-1, 4-1 och 4-1 i de tre första serierna och sen var matchen avgjord till bortalagets fördel. Örgryte avslutade sedan med att vinna med 3-2 i sista serien och matchen med 15-5. Jon Friberg i Örgryte bäst i matchen med 917. Mathias Ulfhielm bäst i Virveln med 876.
 
Skribent: Christian Holmén