Hem / Nyheter / Dubbelseger för AIK dam

Dubbelseger för AIK dam

Idag har det spelats fem matcher i de Allsvenska damserierna. I Norra var det bortasegrar för hela slanten medan vinsterna i Södra gick till hemmalagen.

Prime besökte Gotland och kunde besegra Stånga med 14-6. Matchen var avgjord efter tre, då det stod 12-3 till gästerna. Stånga fick sedan en tröstvinst i sista serien. Primes Annika Kilander matchbäst med 873, följd av Helene Fischbach med 809. I Stånga toppade Annicka Bodin med 811.

AIK dam inledde dagen med att möta Sundbyberg på bortaplan. Matchen böljade fram och tillbaka; 4-1 till AIK efter första serien blev till oavgjort efter två. I tredje serien tog AIK ett bastant grepp och fick till 4-1 ytterligare en gång till ledning med 9-6, och i sista serien lyckades de knipa de två poäng som räckte för seger. Regina Siverling bäst i AIK med 802, men högst slagning hade SIK:s Nicole Layrisse med 868. Lina Elfström hade 819.

AIK tog sig sedan an Sollentuna där det blev en betydligt mer komfortabel seger. Bortalaget kunde inleda med två gånger 5-0 följt av 4-1 i dubbel upplaga vilket blev 18-2 till AIK. Fanny Lindahl bäst med 793. I Sollentuna hade Hanna Zeidlitz 652.

- Fyra poäng på en bortaresa sitter alltid bra, säger en glad Joanna Eng. Att möta Sumpan är speciellt - det är äkta derbystämning och riktigt skönt att vinna. I Sollentuna blev vi lite överraskade av underlaget; vi hade tränat på profilen men matchen gick inte på nyoljat och det ställde oss lite i början. Vi redde ut det bra! Målet för säsongen? Lite oklart faktiskt! Spela och ha kul såklart, men visst vore det kul att överleva ett kval …

Om det var bortalagens dag i norr så var det hemmalagens i söder, där både Calluna och Spader Dam F har inlett med dubbla vinster. 

Calluna hade idag besök av Linnea från Gislaved och tog en relativt bekväm seger efter att ha vunnit alla serier med 4-1. Segrarnas Susanne Brink var bäst med 830, följd av Marie Carlstrand med 807. Hos Linnea toppade Camilla Oscarsson med 780.

Spader Dam F tog sig an Höganäs och kopplade grepp från början. 4-1, 3-2 och 3-2 gjorde att hemmalaget hade säkrat 10 poäng efter tre serier, men Höganäs sprattlade emot ordentligt i sista och vann den med 4-1. Spader behövde inte mer än den enda poängen för att bocka för andra raka segern. Hos Spader hade Elin Bergqvist 778. Matchens båda bästa spelare hittades dock i Höganäs, där Elvira Lindell hade 837 och Caroline Mathiasson 805.Vi har tagit full pott i banpoäng!

Fanny Lindahl och Malin Brodin, AIK                   Sollentuna - AIK 

Felicia Berg och Regina Siverling, AIK 

Felicia Berg och Lena Asklund, AIK                     Sundbyberg - AIK

Susanne Brink och Sofia Lassila, Calluna             Calluna - Linnea

Elvira Lindell och Petra Sjöberg, Höganäs            Spader Dam F - Höganäs