× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / Clan, Göta och Kaskad ännu obesegrade i Elitserien

Clan, Göta och Kaskad ännu obesegrade i Elitserien

Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.

Tre lag var ännu var obesegrade i herrarnas Elitserie inför lördagens matcher och trots att två av dem möttes har alla tre förslutnollan intakt. Obsegrade Team Clan tog emot obesegrade IS Göta i Nässjö och det blev en lika jämn och spännande match som många hade förväntat sig.

– Det var en riktig toppmatch. Göta går in med bra inställning och gjorde en bra match. Vi gjorde också en bra match men det känns som vi har ännu lite mer att ta ut på hemmabanorna. Vi hade högre totalslagning idag men de tog de lite tajtare poängen och var helt enkelt lite starkare i slutrutorna när det väl gällde, förklarar Pontus Andersson i Clan.

IS Göta stod upp mycket bra mot det hemmastarka nässjölaget. Gästerna hade till och med ledningen med 8-7 inför den fjärde och avgörande serien. Men där var det bara hemmalaget som kunde ligga kvar över 1800-strecket vilket gav hemmalaget 3-2 i serien, totalt 10-10, och en räddad förlustnolla.

300 av Clans Alexander Tigerstrand

Pontus Andersson var bäst i hemmalaget individuellt med 1010 före Linus Vedin, 982. Alexander Tigerstrand hoppade in efter en serie och drog direkt till med tolv raka strajkar och en 300-serie.

I Göta var Robin Persson bäst med 997 och Robin vann även alla fyra banpoängen i par med Rasmus Edvall, 922.

– Med tanke på Clans tidigare hemmafacit där de inte förlorat en hemmamatch på flera år är vi mycket nöjda med en poäng. Det känns ändå som att vi är mer nöjda med en poäng än de är trots att vi ledde inför den sista serien då de var nära att ta över helt. Vi var dock mycket bra när det verkligen behövdes. Behövde vi sätta en strajk för att avgöra ett bord under matchen så satte vi den, säger en nöjd Robin Persson i Göta.

Köping pressade Kaskad

BK Kaskad fick ta i för kung och fosterland när de gästades av nykomlingen IKW/Köping BK. Gästerna hängde med hemmalaget mycket bra i de tre första serierna. Inför avslutningen hade Kaskad en knapp ledning med 8-7 men i den sista serien visade hemmalaget sin styrka genom att notera 1730 mot Köpings 1597, vinna serien med 4-1, och matchen totalt med 12-8.

– En tuff och rolig match. Det var jämnt länge, mycket liv i hallen och kul att vi kunde dra det längsta strået.  Avgörande var när vi kunde vända underläge 1-4 till vinst 3-2 i den tredje serien och fortsätta hålla spelet uppe bra även i den sista serien. Det var tungt för egen del idag, och då känns det bra att andra i laget kan kliva fram och prestera när det behövs, säger William Svensson i Kaskad.

Trögstartat Stureby på ny oljeprofil

Förra omgången på hemmaplan dammade Stureby BK in nytt distriktsrekord för åttamannalag i Stockholm med hela 7557 och besegrade Full House med 19-1. Då användes den nya 37 fots elitserieprofilen, men till denna lördag i hemmamötet mot IKW/Köping BK valde Stureby att lägga den nya och svåra långoljeprofilen på 44 fot.

I den första serien måste nog hemmalaget funderat om valet att byta profil var rätt då Stureby endast orkade med 1455 mot gästernas 1624 och hamnade i ett tidigt underläge med 1-4. Men därefter var det hemmalaget som tog över och via tre rundor en bra bit över 1600 så kunde Stureby vinna alla de tre kvarvarande serierna med 4-1. Slutresultatet blev nu 13-7.

Markus Tidbeck i topp invididuellt i hemmalaget med 913 och var enda spelare över 900 i matchen. Markus vann även alla fyra banpoängen i par med Jerry Ekman-Wogel, 787. I Köping var det endast Carl Eklund som lyckades ta sig över 800 med 850.

Klar seger för Full House mot Ludvika

Även BK Full House kavlade ut den nya tuffa långoljeprofilen 44 fot i sitt hemmamöte med Ludvika BK. Här var det hemmalaget som tog kommandot direkt. Det stod klara 9-1 efter halva matchen som sedan var avgjord redan efter serie tre då Full House tagit ledningen med ointagliga 13-2. Matchen slutade sen med klara 16-4 i hemmafavör. 

Ängelholmslagets Jimmy-Dan Mortensen var bäst individuellt med 889 vilket även gav fyra vunna banpoäng i par med Andreas Andersson, 830. I Ludvika var Magnus Lindkvist bäst med 875.

I morgon söndag spelas ytterligare fyra matcher i herranas Elitserie när BK Joker tar emot IS Göta, Kulladals BS gästar både Team Alingsås och Team Pergamon, samt BKF Falkenberg som tar emot Ludvika BK.  

(Bildtext: Team Clans Pontus Andersson)

Länk till matchresultat och tabeller!