Hem / Nyheter / Spader Dam vann SM-reprisen

Spader Dam vann SM-reprisen

Alla lag som var på bortaplan fick med sig poäng hem den här helgen!

Merci var på utflykt till Småland denna vackra höstdag. De inledde mot Cahoot i Kalmar, där det inledningsvis såg bra ut för hemmalaget. Cahoot vann första med 4-1, följt av 3-2 i andra. Efter det hade Merci ställt in siktena lite bättre och höjde resultatnivån, vilket resulterade i 4-1 till gästerna i den tredje serien. 8-7 till hemmalaget och helt öppen match inför sista serien! Merci fortsatte på den högre nivån och Cahoot kunde inte följa med där, vilket resulterade i ännu en 4-1 till bortalaget och seger för dem med 11-9. Hemmalaget hade Ronja Edvall på 835 och Emelie Hjorth på 800 prick. I Merci hade Emma Mewén 820.

Närkingskorna fortsatte till Nässjö där Högland väntade och det blev en riktigt bra match. Högland vann första serien med 3-2 och andra med 4-1 och hade 7-3 efter två. I den tredje serien tappade hemmalaget styrfart och Merci kunde vinna den med 4-1. En sådan serie till och det skulle bli en repris på matchen från Kalmar …

Rutinerade Högland var dock inte lika lättväxlade, och även om Merci tryckte in 1618 i sista serien så gjorde Högland 1634 och det blev de som tog serien med 4-1 och matchen med 12-8. Hela elva spelare i matchen hamnade på rätt sida paristrecket! I Högland hade Lisa Lindell 897, Rebecka Larsen och Maria Fridell 834, Judith Friman 813, Viktoria Sofkova 809 och Malin Johansson 805. Helgens högsta slagning så här långt gjorde Mercis Emelie Tiveljung med 937. I Merci hade dessutom Christina Lindqvist 897, Alice Lindqvist 859, My Olsson 830 och Emma Mewén 811.

X-Calibur gjorde en tripp längs västkusten och började med att ta sig an Spader Dam i en repris på SM-finalen. Spader hade i stort sett samma lag som på slutspelet - Sandra Andersson saknades - men det hade inte X-Calibur och skillnaden var tydlig.

Spader Dam vann med 18-2 efter 4-1, 5-0, 4-1 och 5-0. Cajsa Wegner bäst i Spader med 893 före syster Jennys 868, SM-vinnaren Katrin Janssons 814 och Nora Johanssons 805. Cajsa och Jenny tog dessutom full pott i banpoäng, Cajsa tillsammans med Nora och Jenny med Anna Andersson/Hanna Jönsson. Matchbäst var X-Caliburs Alida Molander med 900, följd av Josefin Hermanssons 846 och Hanna Engbergs 816.

Partillegänget fick en lättare resa i Falkenberg, där Halmstadlaget Hallandia fortfarande huserar. X-Calibur vann första med 3-2 och andra med 4-1, tämligen enkelt. I tredje serien tände matchen till - det blev betydligt jämnare på borden och Hallandia hade faktiskt chansen att lägga beslag på alla fyra borden ganska långt in i serien. De lyckades dock inte knyta ihop säcken ordentligt och fick nöja sig med 3-2 till bortaledning med 9-6. I sista serien var det inget snack om vart poängen skulle gå och X-Calibur skrev in 13-7 i säsongens segerbok.

- Vi har lite skador på spelare, förklarade Josefin Hermansson lagsammansättningen. Det ger oss möjligheter att låta yngre spelare komma med och känna på hetluften. Det är långt till slutspelet och vi får tillbaka spelare innan dess. Här i Falkenberg började vi helt OK, men sedan sjönk resultatnivån lite. Vi vet ju att den här 44-fotaren är tuff och att det inte är någon idé att jaga strajk. Det gäller att komma så nära fickan som möjligt! Som lag gör vi den här matchen jättebra, jag hade inte en aning om hur tufft vissa faktiskt hade det. Det visar att vi kämpar som ett lag och att ingen går och hänger med huvudet.

Hallandias Yvonne Martinsson bekräftar att underlaget är kämpigt.

- 44 fot betyder att det blir mycket spärrspel. “Bara le” är mottot! Vi kämpar på och hoppas verkligen att vi kan stanna kvar den här säsongen.

Josefin Hermansson var bäst med 851. Alida Molander hade 832 och tog full pott i banpoäng tillsammans med Hanna Engberg. (De två tog dessutom de båda banpoäng som gick till X-Calibur i Helsingborg.) I Hallandia hade Linnea Andersson 789 och Yvonne Martinsson 788.

Det finns uppenbarligen fler profiler än AE44 som är luriga att spela på. Det ska bli intressant att se om AE 37 blir en favorit hos elitserielagen på damsidan. Hammarby och B-K Eva stod på den idag i en svängig tillställning med serieföljden 1-4, 4-1,1-4 och 4-1. 

- Som matchen utvecklade sig känner vi att vi vann en poäng, säger Evas Lena Sulkanen om det oavgjorda resultatet.

I Hammarby hade Giggie Bengtsson 724. Evas Anneli Blomqvist gjorde 738.