Hem / Nyheter / Obesegrade lag drabbar samman i Elitserien

Obesegrade lag drabbar samman i Elitserien

I herrarnas Elitserie möts obesegrade lag i helgen. IS Göta möter Team Clan och BK Joker på bortaplan.
– Kul men lite nervöst med en toppmatch direkt hemma på ny oljeprofil, säger Clans Kevin Lindbladh.

I Nässjö drabbar hittills obesegrade Team Clan och IS Göta samman. Båda lagen har övertygat stort med höga slagningar och klara segrar. Team Clans bedrifter hittills är två segrar på bortaplan medan Göta tagit båda sina segrar på hemmaplan.

 

"Extra nervöst med ny hemmaprofil"

På lördag är det hemmapremiär för Clan och bortapremiär för Göta och med nya oljeprofiler för denna säsong är en premiär hemma alltid lite speciell. 

– Det ska bli riktigt kul med toppmatch direkt, men visst är det lite extra nervöst inför den här hemmapremiären med ny oljeprofil. Vi har tränat på den men vi vet inte riktigt hur den kommer att reagera under match. Det gäller att vi löser den direkt för att kunna ta två poäng eftersom Göta visat att de är mycket bra och kommer att hota i toppen av serien även i år, förklarar Kevin Lindahl i Team Clan.

Göta har övertygat hemma

För IS Göta har det blivit två övertygande segrar hemma mot Falkenberg och Stureby BK men nu är det bortapremiär för denna säsong och det i en toppmatch direkt. 

– Nu är det nya profiler och vi försöker fokusera mer på oss än på våra motståndare. Vi har en del nya spelare som gör sin debutsäsong i Elitserien och de har landat bra i gruppen hittills så vi ser fram emot säsongens första bortarunda även om det blir mycket tufft då Clan var närmast oslagabara hemma i fjol, säger Robin Persson i IS Göta.

Revanschmöte mot Joker i Göteborg

Göta har även bortamöte med BK Joker, ett Joker som på hemmaplan besegrade svenska mästarna Team Pergamon så sent som i onsdags i sin nya hemmahall.

– Vi har revansch att kräva mot Joker i fjol då vi förlorade bortamötet sist vilket blev kostbart för oss närvi missade slutspelet på mållinjen. Joker har visat att de är starka och vi vet att vi måste göra en mycket bra match. Det finns inga lätta bortamatcher längre utan man måste alltid vara på topp, säger Robin Persson vidare.

IKW/Köping letar första segern

Nykomlingen IKW/Köping BK, som förlorat sina två första hemmamatcher, har en riktigt tuff lördag med möten mot både Stureby BK och BK Kaskad.

Två starka hemmalag som även har börjat säsongen på ett bra sätt där Stureby ståtar med två segrar och en förlust och BK Kaskad vunnit sin enda spelade match klart på hemmaplan. En inte allt för enkel uppgift för Köping i sin jakt på säsongen första seger. 

Tuffa bortamatcher för Kulladals BS

Kulladals BS ska på den i förväg kanske tuffaste bortasvängen i Etlitserien när malmölaget ska möta både de regerande svenska mästarna Team Pergamon och förra årets seriesegrare Team Alingsås. Ett Pergamon som dessutom bör vara rejält revanschsugna efter den lite överraskande premiärförlusten i onsdags i göteborgsderbyt mot BK Joker.

Ludvika BK har också bortapremiär denna helg med lördagsmatch mot BK Full House och på söndagen gästar dalalaget BKF Falkenberg. Frågan är om Ludvika kan behålla sitt fina spel även på bortaplan och om Full House kan kan studsa tillbaka snabbt efter den stora förlusten mot Stureby senast och Falkenberg kan komma tillbaka lika snabbt efter förra helgens dubbla förluster på bortaplan?

(Bildtext: Team Clans Alfred Berggren jublar efter en strike.)

Helgens Elitserie herrar

Lördag 24/9
10.00  Stureby BK - IKW/Köping BK
15.00  BK Full House - Ludvika BK
15.30  BK Kaskad - IKW/Köping BK
16.00  Team Clan BK - IS Göta

Söndag 25/9
10.00  BK Joker - IS Göta
11.00  BKF Falkenberg - Ludvika BK
11.00  Team Alingsås BC - Kulladals BS
16.00  Team Pergamon BC - Kulladals BS