× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / Mestadels hemmasegrar i Mellanallsvenskan

Mestadels hemmasegrar i Mellanallsvenskan

Nio matcher spelades i dagens Mellanallsvenska och de flesta av dem slutade med hemmasegrar, men tre lag lyckades ändå ta med sig 2 poäng hem från sina bortarundor.

Ett av lagen som tog med sig en seger var Gotlandspärlan, som är obesegrade efter 2 matcher i årets serie. Dagens match spelades i Mariestad, mot Team Mariestad och det var gotlänningarna som satte högsta fart redan från början. 4-1 i direkt i första serien. I andra serien lyckades Mariestad sedan vinna totalen knappt och lyckades vinna serien med 3-2. I tredje serien avgjordes dock matchen, då Gotlandspärlan återigen ökade resultatmässigt samtidigt som Mariestad tappade ordentligt. 5-0 till bortalaget och 11-4 totalt. Sedan kunde Pärlan defilera in i mål med 4-1 i sista serien och slutresultat 15-5. Gotlandspärlan har sin andra match imorgon söndag mot BK Kåess i Skara.
Bäst i matchen blev Robert Gustavsson i Gotlandspärlan med finfina 988. Martin Forsell bäst i Mariestad med 928.

BK Bågen var nästa lag som fick ta med sig 2 poäng hem. Dagen inleddes dock i moll när gänget från Hagfors åkte till Säffle för match mot Tegnér. Bågen var på hugget från början och inledde matchen starkast med 3-2. Efter första serien var det dock hemmalaget Tegnér för hela slanten. 4-1 i andra serien som sedan följdes upp med 5-0 i tredje och därmed var matchen avgjord. Tegnér vann även sista serien, 3-2, och slutresultatet blev 14-6
Daniel Nordström Green i hemmalaget blev bäst för dagen med sina 928. Andreas Bönström bäst i Bågen med 846

Men som sagt, Bågen fick alltså med sig 2 poäng hem till sist. Detta efter en fin insats i Karlstad mot BK Taifun. Återigen var det Bågen som var starkast till en början och den här gången var det en riktigt smakstart med 5-0 direkt i första serien. När det sedan blev 4-1 till bortalaget i andra serien så var de flesta nog övertygade om att det skulle bli en bortaseger. Taifun kämpade dock emot starkt och lyckades vinna tredje serien med 4-1 och hade inför sista serien chans på oavgjort, men det var Bågen som hade marginalerna på sin sida. Bågen vann 3 av de fyra serierna med mindre än 20 pinnar och tog totalpoängen med 7 pinnar. 4-1 till Bortalaget och 14-6 till Bågen i slutresultat.
Joackim Biehl i Bågen slog högs resultat med sina 931. Patrik Jesslén bäst i Taifun med 795

Sista bortalaget som tog några poäng under dagen var Västerås SK BK, som inledde dagen med match mot Örnen i Norköping. Det var överlag en mycket jämn kamp som utspelade sig på banorna, men Västerås hade det lilla extra med sig och lyckades vinna de båda första serierna med 3-2 respektive 4-1 och tog en fin ledning efter halva matchen. En ledning som Norrköpingsgänget försökte jaga ikapp men inte kom hela vägen. 3-2 till Örnen i tredje serien och 3-2 till Västerås i fjärde serien och matchen slutade med bortaseger 12-8.
Bäst i matchen blev dock hemmalagets Jesper Nithagen med 978, medan Susanna Kiiskinen var bäst i Västerås med 943

Där var det roliga dock slut för dagen för Västerås, som efter segern mot Örnen åkte vidare till Motala och match mot Team Baltzar. Baltzar var på spelhumör och gav egentligen aldrig Västerås chansen att ta sig in i matchen. 3-2 i första serien följdes upp av 5-0 i andra och 4-1 i tredje serien och därmed var matchen avgjord. Då hjälpte det inte så mycket att Västerås kunde putsa siffrorna lite i sista serien med 3-1. Matchen slutade med 13-6 till Baltzar.
Bäst i matchen var hemmalagets Elliot Moulin med 965. Susanna Kiiskinen återigen bäst i Västerås med 896

BK Ax parkerar just nu på en förstaplats i serien, detta efter att ha tagit full pott på bortabanor förra helgen och följde upp de vinsterna med en klar 14-6 vinst hemma mot BK Nobel under lördagen. Detta trots att Nobel hade högre totalslagning än Ax. Det var bara i tredje serien som Nobel lyckades få med sig mer än 1 poäng, då de vann den serien med 3-2. De övriga tre serierna slutade med 4-1 till hemmalaget Ax. 
Tobias Karlsson i Ax och Lars Lindbäck i Nobel delade på högsta slagning i matchen då båda fick ihop 887.

Nobel fick ge sig av hemåt helt utan poäng den här gången, då det blev ytterligare en förlust när de åkte vidare till Sundbyberg. Hemmalaget Sunbyberg inledde matchen starkast och ledde matchen med 7-3 efter två serier. Nobel gav dock inte upp, och lyckades sånär komma ikapp genom att vinna de båda sista serierna med 3-2. Men det räckte inte hela vägen och matchen slutade 11-9 till Sumpan
Niklas Odbert i Nobel matchbäst med sina 888 men Mikail Andersson i Sundbyberg var inte mycket sämre med sina 885.

Ett annat lag som fortsätter att vara obesegrade är Matteus-Pojkarna, som tog emot AIK hemma i Birkahallen. M-P inledde matchen bäst och vann med 4-1 i första serien. AIK kom sedan igen och tog 3-2 i andra serien innan hemmalaget återigen vann med 4-1 och sedan fastställdes slutresultatet till 12-8 i hemmalagets favör. 
Mattias Vetterberg i Matteus-Pojkarna inledde med 201 i första serien och var sedan jämnheten personifierad när han slog 3 x 258 i de resterande serierna och blev matchbäst med 975. Kevin Melin bäst i AIK med 925.

En svängig match som kunde slutat hur som helst utspelade sig mellan Team Gamleby och Vimmerby. Hemmalaget Gamleby vann första serien med 3-2. Vimmerby kvitterade sedan genom att vinna andra serien med 3-2. Gamleby säkrade sedan minst en poäng genom att vinna med 5-0 i tredje serien. Vimmerby gjorde vad de kunde för att återigen kvitterade och det räckte sånär hela vägen, men Gamleby lyckades till slut säkra den sista poängen och full pott när man vann matchen med 11-9
Gamlebys Jacob Carlsson matchbäst med 884. Frida Sethson bäst i Vimmerby med 856